1B. DOL moški

17 / december 2023
ŠOŠTANJ TOPOLŠICA – CALCIT VOLLEY II 3:1
Poročilo s tekme


ŠOŠTANJ TOPOLŠICA – CALCIT VOLLEY II 3:1 (22, -25, 22, 18)
Šoštanj – Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 70, sodnika: Valentar, Stojanović.

Šoštanj Topolšica: Jovanov (L), Kugovnič (L), Alsubayhay 14, Mori 22, Jamnikar, Frankovič, Lokvenec, Pergovnik, Koren 8, Cenić 9, Kovačič 12, Kasnik 4. Trener: Dean Stojanov.
Calcit Volley II: Podbregar, Podobnik 17, Hostnik, Medved (L), Sladič, Okorn 11, Drolc, Drnovšek, Frece 17, Poljanšek 10, Blaževič 4, Burkeljca, Jensterle 2. Trener: Gašper Ribič.

V prvi niz so bolje vstopili domačini, ki so bili večino niza v prednosti. Po uspešnem napadu Morija so povedli s 16:13. Toda gostje se niso predali. Po točki Mihe Okorna in napaki domačinov so gostje povedli z 19:21. Toda že na 21. točki je Kasnik z blokom izid izenačil, Alsubayhay pa z blokom svoji ekipi priigral dve zaključni žogi. Šoštanjčani so izkoristili prvo in set pripeljali do konca z rezultatom 25:22.
Napet in izenačen je bil tudi drugi niz, v katerem so domači odbojkarji že vodili s 24:21 ter imeli tri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih. Vse tri so Kamničani ubranili, tako kot tudi četrto ter z blokom Poljanška sami prišli do zaključne žoge. Z asom jo je izkoristil Okorn.
V tretjem nizu so se domači odbojkarji prebudili in vajeti igre počasi prevzemali v svoje roke. Servis gostov ni bil več učinkovit, pri domačih sta se razigrala Mori in Alsubaygay. Šoštanjčani so si v končnici priigrali štiri točke prednosti, ki jih  tokrat  niso zapravili in set dobili z rezultatom 25:22.
V četrtem nizu so bolje začeli domačini, ki so hitro povedli s 4:0. Po dveh asih Cenića so gostje zaostajali že za sedem točk (9:2). Nov as je dodal  Alsubayhay in rezultat je bil že 14:5 za Šoštanjčane. Domači so set mirno pripeljali do konca ter zasluženo zmagali.
V prihodnjem krogu bodo Šoštanjčani v soboto, 23. decembra, ob 19:00, odpotovali v Ljubljano k ekipi Sava.