1B. DOL moški

23 / december 2023
Calcit Volley II - Keko Oprema Žužemberk 3:0
Poročilo s tekme

Calcit Volley II – Keko Oprema Žužemberk  3:0 (23, 18, 23)
Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Miklošič, Ledenik.
Calcit Volley II: Podbregar, Podobnik 19, Medved (L), Sladič 12, Drolc, Drnovšek, Frece 19, Poljanšek 6, Blaževič, Burkeljca, Jensterle 2. Trener: Gašper Ribič.
KekoOprema Žužemberk: Novak 2, Pograjc 5, Smrke, Petković 11, Suhadolnik (L), Strajnar 2, Koncilja 6, Strah Tratar, Urbančič 1, Tomšič, Vidmar 12, Ožbalt (L), Longar, Piškur. Trener: Toni Pečar.

Obe ekipi sta imeli pred zadnjim krogom rednega dela 1B. DOL za moške še možnosti, da se v primeru zmage in poraza Črnuč uvrstita v zeleno skupino, saj so imeli Kamničani po trinajstih odigranih krogih 21 točk, Žužemberčani pa eno manj. Enaindvajset točk so imele tudi Črnuče, ki pa so doma s 3:1 premagale SIP Šempeter in bodo sezono nadaljevale v modri skupini, Kamničani in Žužemberčani pa v zeleni skupini.
Začetek tekme je pripadel gostom, ki so po napaki domače ekipe, ki je igrala brez Mihe Okorna, povedli z 2:6, po že šesti lastni kamniški napaki pa tudi s 6:10. V nadaljevanju sta se razigrala Teo Podobnik in predvsem Gregor Frece, ki je imel največ zaslug, da sta bili ekipi na trinajsti točki že skupaj. Z dvema zaporednima točkama Podobnika so Kamničani po izidu 2:1 prvič spet prišli do vodstva (19:18), v napeti končnici so po napadu Eneja Sladiča prvi do zaključne žoge prišli domači odbojkarji, mladi kamniški sprejemalec pa jo je tudi izkoristil. S kar devetimi točkami, od tega je bil dvakrat uspešen v bloku, se je izkazal Frece.
V drugem nizu so prvi do nekaj višje prednosti prišli domači odbojkarji, ki so z blokom Podobnika povedli s 7:4, vendar so gostje svoj zaostanek hitro znižali le na točko (7:6). To je bilo z njihove strani v drugem nizu bolj ali manj vse, kar jim je uspelo. Na servis Podobnika so Kamničani dosegli štiri zaporedne točke za vodstvo s 23:14, s čimer je bil tudi drugi niz odločen. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdil Sladič.
Med tednom so v četrtem krogu pokala Slovenije Žužemberčani pošteno namučili kamniško zasedbo, ki je do zmage prišla šele v petem nizu. Po njihovem dobrem začetku v tretjem nizu, je spet zadišalo po še eni izenačeni tekmi, saj so povedli z 2:6, vodili pa so tudi s 6:10. Toda domači odbojkarji so se hitro vrnili v igro, saj je na trinajsti točki že prišlo do izenačenja, z blokom Podobnika pa so Kamničani prišli do vodstva z 20:19. Minimalno prednost so ohranili do konca, z dvema zaporednima točkama pa se je za končno zmago spet izkazal Sladič.