1B. DOL moški

23 / december 2023
OK Črnuče - SIP Šempeter 3:1
Poročilo s tekme

V prvem nizu so bolje začeli odbojkarji ekipe SIP Šempeter, hitro so si priigrali prednost in prišli do vodstva s 3:10. V tem delu niza je na strani gostov dobro igroprikazal Pokeršnik. Sledil je polminutni odmor, po katerem je domača ekipa prikazala boljšo igro in počasi, a vztrajno zniževala rezultatsko razliko. Po dveh zaporednih asih, Prevočnika in Rojca, je rezultat kazal 21:23 v prid gostom. Sledil je polminutni odmor, po katerem so gostje zasluženo dobili prvi niz.
Na začetku drugega niza so po treh zaporednih točkah do prednosti prišli gostje, a domača ekipa ni pustila, da se razlika v rezultatu poviša toliko kot v prvem nizu. Do izenačenja je prišlo na sredini niza, pri 15:15. Sledil je polminutni odmor in as Mihelčiča. Domača ekipa je z dobro igro prešla v vodstvo in z blokom Mivška povedla z 20:17. Domača ekipa je prednost uspela do konca niza še povišati in si tako priigrati niz.
Do sredine tretjega niza je v prednost stopila domača ekipa. Z dvema zaporednima blokoma Vindišarja in Prevočnika je rezultat kazal 14:10, na uri pa je pričel teči polminutni odmor. Po odmoru je domača ekipa nanizala tri lastne napake,  a po asu Vindišarja je rezultat kazal 18:13. Priigrana prednost je bila odločilna in tretji niz je pripadel domači ekipi.
Tudi na začetku četrtega niza so domači odbojkarji po asu Prevočnika in uspešnem napadu Mivška prepričljivo prešli v vodstvo. Gostujoča ekipa je Črnučane ujela po treh zaporednih točkah Pokeršnika šele pri rezultatu 18:18. Tekmo so odločile lastne napake gostujočih in trije uspešni bloki Mihelčiča, Češnovarja in Vindišarja za zmagovalno točko.