1B. DOL moški

12 / januari 2024
ATHOS KOSTANJEVICA - CALCIT VOLLEY II 3:2
Poročilo s tekme

Na uvodni tekmi rdeče skupine 1B. državne odbojkarske lige smo v dvorani osnovne šole Kostanjevica na Krki spremljali pravo dramo, ki se je na koncu končala v prid domačih odbojkarjev ATHOS-a Kostanjevice z rezultatom 3:2.
Po prepričljivi zmagi gostov iz Kamnika v uvodnem nizu (14:25), v katerem so bili odbojkarji Calcita boljši v vseh elementih igre, se je v nadaljevanju po zaslugi borbenih odbojkarjev Athosa situacija na parketu spremenila. V drugem nizu smo bili priča izenačenem dvoboju, na koncu pa so odbojkarji Athosa na krilih razpoloženega Jevšnika zmagali na 22. točki in izid v nizih poravnali na 1:1.
Ponovno je sledil padec v igri domačih odbojkarjev, kar so z agresivnim začetnim udarcem unovčili Kamničani in niz suvereno dobili z 18:25.
V četrtem nizu je sledila podobna zgodba kot v drugem. Pri rezultatu 10:12 je trener kostanjeviške ekipe Jernej Tomazin posegel po prekinitvi. V nadaljevanju so domači odbojkarji narekovali igro in bili točko, dve v prednosti. Na koncu smo v izjemno napeti končnici videli zmago odbojkarjev Athosa in tekma se je odločala v podaljšanem, petem nizu.
V odločilnem petem nizu si nobeni od ekip ni uspelo priigrati občutnejše prednosti, po menjavi strani pa so bili v rahli prednosti gostje (7:8). As Lajkoviča je pomenil prvo vodstvo z 11:10, ki ga domači odbojkarji niso spustili iz rok in na navdušenje številnih domačih navijačev so se veselili nove, četrte prvenstvene zmage.
Izjava trenerja Athosa Kostanjevice, Jerneja Tomazina: »Po kar dolgem tekmovalnem premoru smo bili v uvodnem nizu v krču, predvsem na sprejemu, vendar smo v nadaljevanju srečanja uspeli strniti vrste in se na koncu veselili nove zmage. To je dobra popotnica za preostanek sezone in motivacija za trdo delo tudi v prihodnje.«