1B. DOL moški

27 / januari 2024
OK Sava - Calcit Volley II 3:1
Poročilo s tekme

V prvem nizu so bolje začeli domači odbojkarji, ki so niz odprli z asom Korelca. Kmalu zatem je na domači strani sledil as Ritmaniča, ki je rezultat pripeljal na 7:1. Domača ekipa je z dobro igro uspela ohraniti vodstvo do konca niza. Niz je za domačo ekipo zaključil Ritmanič z zmagovalnim blokom.
Drugi niz se je začel bolj enakovredno za obe ekipi, ki sta se v prvi tretjini niza izmenjevali v vodstvu. Domača ekipa je v sredini niza počasi pridobivala prednost. Po dveh zaporednih lastnih napakah na strani gostujoče ekipe je bil zabeležen rezultat 22:18 v prid domače ekipe. Sledil je polminutni odmor. Priigrana prednost je bila dovolj visoka, da si je domača ekipa priborila tudi drugi niz.
Tretji set se je začel z blokom Šulca na domači strani. Črnučani so prevzeli vodstvo, a so jih pri rezultatu 11:11 gostujoči ujeli s tremi zaporednimi točkami Drolca, Okorna in Jensterleja. Sledil je preobrat in gostujoča ekipa je močno stopila v vodstvo. Po asu Freceta je rezultat kazal 13:17. Priigrana prednost je bila ključnega pomena, tako da si je ekipa iz Kamnika priborila tretji niz.
V četrtem nizu je bolje začela gostujoča ekipa, ki je prišla do vodstva. Pred prvim polminutnim odmorom je rezultat kazal 5:11 v korist gostujoče ekipe. Polminutni odmor je koristil domači ekipi, ki je začela zmanjševati rezultatsko razliko. Domača ekipa se kljub zaostanku ni predala. Po lastni napaki Črnučanov je bil rezultat 20:23. Sledil je niz petih zaporednih točk domače ekipe, znotraj katerega je bil zabeležen tudi as Verbiča in dve napaki na strani gostujoče ekipe. Niz je zaključil Hubert in ekipa OK Sava si je priigrala zmago.