1B. DOL moški

28 / januari 2024
KEKO Oprema Žužemberk - ATHOS Kostanjevica 3:1
Poročilo s tekme

KEKO Oprema Žužemberk - ATHOS Kostanjevica 3:1 (16, -22, 17, 12)

 

Žužemberčani in Kostanjevičani so se pred tekmo na mreži dokazovali, kdo je močnejši, tekma pa je potem pokazala, da je KEKO Oprema bolje pripravljena.
Žužemberčani so po uvodnem izmenjavanju točk od sredine prvega niza stopnjevali ritem igre ter po zaslugi močne igre v napadu in zelo dobrega sprejema gladko osvojili prvi niz z rezultatom 25:16.
Tudi v drugem nizu so domači povedli, vodili z 11:7, nato pa odigrali nezbrano in gostom iz Kostanjevice dovolili, da so prevzeli pobudo in niz osvojili z 22:25. Pri domačih so v tem nizu izstopale napake v obrambnih elementih zaradi nezbrane igre in preizkušanje sprejemalca, da v slogu izkušenega podajalca iz skoka poda 'penal', kar se je končalo dokaj klavrno.
Poraz v drugem nizu Žužemberčanov ni zmedel in v tretjem nizu so nadaljevali z močno igro na mreži in gladko povedli, v sredini niza ponovno odigrali nekaj točk zelo nezrelo, pa se po minuti odmora vrnili na pravi tir in povozili nasprotnika.
Četrti niz je bil samo še formalnost, gostujoči in potem tudi domači trener sta v igro poslala mlade igralce in niz se je končal z rezultatom 25:12. Zaslužena zmaga Žužemberčanov, ki so razveselili številne gledalce, ki so lahko uživali v demonstraciji eksplozivnih napadov domače ekipe, ki je trenutno v odlični formi!