1B. DOL moški

03 / februari 2024
Calcit Volley II - ATHOS Kostanjevica 3:2
Poročilo s tekme

Calcit Volley II – ATHOS Kostanjevica na Krki  3:2 (24, 14, -12, -20, 14)


Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Dukarić, Bezjak.
Calcit Volley II: Podbregar, Podobnik, Hostnik, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, Blaževič, Burkeljca, Jensterle. Trener: Gašper Ribič.
ATHOS Kostanjevica na Krki: Kodrič, Tomazin, Lajkovič, Vidic, Krošl, Štefanič, Gašpar, Jakše, Pucelj, Jakše, Košir (L), Tomšič (L), Jevšnik, Kozole, Mohar. Trener: Jernej Tomazin.


V rdeči skupini druga kamniška moška ekipa v prvih treh krogih še ni zabeležila zmage. Še najbližje ji je bila v uvodnem krogu prav proti Kostanjevičanom, ko so že vodili z 2:1 v nizih, nato pa v četrtem in petem nizu izgubili na razliko. Sledila sta poraza doma proti Žužemberčanom in v gosteh proti Črnučanom. Šele v četrti tekmi so okusili slast zmage, vendar šele po hudem boju, čeprav so vodili že z 2:0 v nizih. Toda gostje so izid v nizih izenačili, v petem pa so povedli z 0:3, vodili so tudi še z 8:11, vendar je zmaga navkljub vsemu le ostala v kamniških rokah.
Čeprav so v prvem nizu domači odbojkarji na servis Nika Drnovška s petimi zaporednimi točkami gostom pobegnili za sedem točk (15:8), po točki Mihe Okorna pa so vodili tudi še z 19:12, je prišlo do napete končnice. Gostje se niso predali in predvsem po zaslugi Jevšnika in Štefaniča so svoj zaostanek vztrajno nižali, z blokom Lajkoviča pa so na 23. točki izid izenačili. Vseeno do popolnega preobrata ni prišlo, saj so Kostanjevičani v končnici niza naredili dve lastni napaki, najprej na servisu, nato pa še v napadu.
Tudi v drugem nizu je domača ekipa vodila s 15:8 in po asu Roka Podbregarja tudi z 19:12, po bloku Ambroža Poljanška pa že z 21:12, s čimer je bil niz odločen. Do konca niza so domači odbojkarji vse štiri točke osvojili zahvaljujoč lastnim napakam gostov, ki so v tretjem zmanjšali število lastnih napak, zato pa so jih kar trinajst naredili Kamničani. Deset že pri zaostanku osmih točk (8:16). Do konca niza so nato kamniški odbojkarji osvojili le še štiri točke.
V četrtem nizu so domači odbojkarji do enajste točke še sledili gostom, ki so na servis Štefaniča povedli z 12:16. Do konca niza so se jim Kamničani še približali na dve točki zaostanka (16:18), vendar je bilo to tudi bolj ali manj vse. Za izenačenje v nizih je poskrbel Štefanič. Z dvema zaporednima točkama Gašparja, najbolj učinkovitega igralca tekme, so gostje v petem nizu povedli z 0:3. Na sedmi točki so jih Kamničani ulovili, toda po novi točki Gašparja so spet zaostajali za tri točke (8:11). Toda v končnici niza so se varovanci Gašperja Ribiča le zbrali, z blokom Urbana Blaževiča izid na dvanajsti točki izenačili, z uspešnim napadom Poljanška pa prvič v 'tie-breaku' povedli (13:12). Za prvo zaključno žogo je poskrbel Nik Drnovšek, za drugo zaključno žogo Grega Frece, zmago pa je potrdil Miha Okorn.