1B. DOL moški

04 / februari 2024
KEKO Oprema Žužemberk - OK Sava 3:0
Poročilo s tekme

KEKO Oprema Žužemberk - OK Sava 3:0 (21, 23, 11)

Tokrat sta se na tekmi rdeče skupine 1B. DOL pomerila KEKO Oprema Žužemberk in OK Sava, tekma pa ni imela pravega naboja, saj ni imela posebne tekmovalne vrednosti za nobeno ekipo, tako da so na obeh straneh dobili priložnost mlajši igralci. V prvem nizu sta do 20. točke obe ekipi igrali izenačeno, nato pa so gostje sami poskrbeli za zmago domačih, saj so napravili preveliko število napak.
V drugem nizu je bila situacija podobna, igralci Save so na sredini niza povedli za 4 točke, nato so jih Žužemberčani po zaslugi dobrega servisa in solidne igre v blok obrambi ujeli pri 16. točki in povedli za dve do tri točke, prednost pa ohranili do konca.
V tretjem nizu pa je na mesto podajalca stopil izkušeni Žiga Vidmar in domači so povedli z izdatno prednostjo ter do konca niza le še povečevali prednost. Mladi igralci obeh ekip so prikazali dobro odbojko, na trenutke je bila igra malce manj povezana, tako da bo potrebno še nekaj zavzetega dela in rutine, da dosežejo nivo prekaljenih borcev!
Zaslužena zmaga domačih, ki se bodo v naslednjem krogu pomerili z ekipo Calcit Volley II iz Kamnika, tekma pa bo derbi vodilnih ekip rdeče skupine. Domači se bodo za to sezono poslovili od domače publike, tako da vabljeni na predzadnjo tekmo sezone 2023/24.