1B. DOL moški

11 / februari 2024
KEKO Oprema Žužemberk – Calcit Volley II 3:2
Poročilo s tekme

KEKO Oprema Žužemberk – Calcit Volley II 3:2 (23:25, 25:13, 25:18, 24:26, 15:13)

Zadnja domača tekma sezone 2023/24 je bila pravšnja za zaključek lige, saj sta se pomerili vodilni ekipi rdeče skupine v 1B. DOL, v kateri sta si obe ekipi z naskokom zagotovili obstanek v 1B. DOL. Tekma je bila predvsem priložnost za igralce obeh ekip, da pokažejo, kdo je najboljši v tej skupini.
V prvem nizu so Žužemberčani sicer povedli, nato pa so Kamničani prevzeli pobudo in predvsem zaradi udarnejše igre v napadu vodili skozi celoten niz ter v končnico prišli z rezultatom 19:23, nato pa po nekaj slabših sprejemih na močan servis Maria Koncilje domačim omogočili, da preko blok obrambe pridejo do minimalnega zaostanka s 23:24. V zaključku je Poljanšek le ostal miren in z močnim napadom gostom prinesel prvi niz.
V drugem nizu so po začetnem menjavanju v vodstvu Žužemberčani kmalu prevzeli pobudo in predvsem po zaslugi močnega servisa, ki je gostom povzročal precej preglavic, in dobre blok obrambe ter močnih protinapadov prevladovali skozi celoten niz. Svežino je vnesel Štefan Travnik, ki je zelo dobro igral na mestu korektorja in dosegal pomembne točke, ko je bilo najbolj potrebno. V tem nizu so domači dosegli kar 8 blokov za točko, kralj bloka 1B. DOL Žiga Vidmar je v tem nizu podelil kar tri uspešne bloke, niz pa so domači osvojili z rezultatom 25:13.
V tretjem nizu so igralci KEKO Opreme nadaljevali z odličnimi servisi in posledično prišli do velikega števila protinapadov, tako da so se domači napadalci dodobra razigrali. Padalo je iz vseh napadalnih pozicij, na koncu niza so dobili priložnost tudi nekateri rezervni igralci, ki so zelo dobro odigrali zaključek niza in domači so ta niz dobili z rezultatom 25:18. V drugem in tretjem nizu sta tempo igranja dvignila Travnik (2 bloka) in Petkovič, ki sta dajala ritem ekipi, na sredini sta odlično igrala Strajnar in Koncilja, obrambo pa je organiziral izkušeni libero Ožbalt.
V četrtem nizu so imeli do končnice več ali manj pobudo Kamničani, pri katerih je v igro vstopil Podbregar, kar se je poznalo v njihovi učinkovitosti. V tem nizu je v napadu zelo dobro odigral tudi Okorn, ki je v tem nizu dosegel največ točk. Žužemberčani so v končnici po asu Tomšiča prvič izenačili pri 21:21, nato je Kamnik spet pobegnil za dve točki 22:24, domači so po napadu Travnika in bloku Koncilje spet izenačili, nato pa po dobrem sprejemu preko Podbregarja povedli, s 'kontro' pa je po dobri blok obrambi Kamničanov Frece z močnim napadom niz odločil v prid Calcita (24:26).  
V skrajšanem petem nizu so najprej povedli Kamničani, nato pa od 5:4 pobudo prevzeli Žužemberčani, ki so v sredini niza vseskozi vodili za 2 do 3 točke (od 7:4 do 12:9), Kamničani so se z blokom Podbregarja približali na točko zaostanka (od 12:11 do 14:13), nato pa je po dobrem sprejemu Ožbalta Vidmar podal Toniju Travniku, ki je suvereno zaključil niz (15:13).
Žužemberčani so se veselili še pete zmage v rdeči skupini in zanesljivo osvojili prvo mesto. Tekmo je spremljalo dokaj številno občinstvo, veliko je bilo predvsem mladine, kar kaže, da ne manjka mladih odbojkarjev. Igralci so poskrbeli za dobro vzdušje in na primeren način zaključili letošnjo sezono v domači telovadnici. KEKO Opremo čaka še zadnje gostovanje v Kostanjevici, kjer bodo priložnost bržkone dobili tudi mlajši igralci.