1B. DOL moški

16 / februari 2024
ATHOS Kostanjevica - KEKO Oprema Žužemberk 1:3
Poročilo s tekme

Na tekmi zadnjega kroga rdeče skupine 1B. državne odbojkarske lige smo v dvorani osnovne šole Kostanjevica na Krki spremljali dolenjski derbi, na katerem so slavili gostje iz Žužemberka z rezultatom 1:3.
V uvodnem nizu smo videli odličen začetek gostov, ki so s prodornim napadom povedli z 0:4. Kostanjeviški odbojkarji tudi v nadaljevanju niza niso uspeli vzpostaviti ravnotežja in prvi niz izgubili na 16. točki. 
Odbojkarji Athosa so v drugem nizu prikazali popolnoma drugačen obraz, razigrana Jevšnik in Štefanič sta brez težav prebijala nasprotnikov blok. Domači odbojkarji so stopnjevali ritem igre, za vodstvo z 12:3 je učinkovito napadal Jevšnik. Zadnje tri točke drugega niza so pripadle domačim, najprej je Tomazin, ki je pred tem vstopil v igro, uspešno napadal za 23:16, svoje je dodal še mladi Metelko, z asom pa zaključil izkušeni Pucelj za izenačenje v nizih na 1:1 (25:16).
Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so v prvi polovici z majhno prednostjo ritem narekovali gostje, ob vstopu v končnico pa Kostanjevičani. Jevšnik je z asom priboril dve točki prednosti (22:20), Gašpar pa z uspešnim napadom prvo zaključno žogo (24:23). Le-to so Žužemberčani ubranili in z napadom Travnika pripeljali niz v svojo korist.
V četrtem nizu smo ponovno videli izenačen začetek, v nadaljevanju pa so si gostje z učinkovitimi napadalnimi zaključki priigrali prednost, ki jo niso več izpustili iz rok. Tekma se je zaključila po napaki domačih na začetnem udarcu.