1B. DOL moški

17 / februari 2024
Calcit Volley II - OK Sava 3:1
Poročilo s tekme

Calcit Volley II – Sava 3:1 (-21, 18, 17, 25)
Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50.
Calcit Volley II: Podbregar 8, Podobnik 21, Hostnik 6, Medved (L), Sladič 15, Drolc 4, Poljanšek, Burkeljca, Jensterle 11. Trener: Gašper Ribič.
Sava: Šulc 5, Pigarev 2, Šišakovič 7, Verbič 20, Opeka, Lačen, Korelc, Hribar 17, Mihelčič 1, Belavič Pučnik (L), Gradišek (L). Trener: Jaka Bevc.
Črnučani so v prvem delu rdeče skupine s 3:1 premagali Kamničane, kar je bila tudi njihova edina zmaga. Tudi zato so imeli kamniški odbojkarji toliko več želje, da jim vrnejo za poraz, toda po prvem nizu ni prav nič kazalo na to, da bi se to lahko zgodilo. V nadaljevanju je kamniška ekipa, ki ji je le malenkost manjkalo, da bi sezono nadaljevala v zeleni skupini, kjer bi bila njihova motivacija zagotovo večja, le potrdila, da so kakovostnejši od svojih današnjih nasprotnikov.
Gostje so po številnih napakah domače ekipe v prvem nizu povedli s 4:10, vendar so se jim domači odbojkarji z asom Jakoba Drolca pred vstopom v končnico približali le na točko zaostanka (18:19). Vendar do preobrata ni prišlo, v končnici so bili bolj zbrani Črnučani, ki so po še eni napaki domače ekipe zanesljivo dobili uvodni niz.
V drugem in tretjem nizu so Kamničani, ki so nastopili v oslabljeni zasedbi, že do sredine niza prišli do višje prednosti. Po uspešnem napadu Jona Jenstrleta so povedli z 12:6, po njegovem bloku pa z 21:14, kar je bilo dovolj za izenačenje v nizih. Sredi drugega niza je razpoloženi Teo Podobnik domačo ekipo z asom popeljal do prednosti sedmih točk (16:9), kar ji je zagotavljalo mirno končnico. 
Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem so prvi do prednosti treh točk prišli domači odbojkarji, in sicer po asu Drolca (11:8). Z delnim izidom 0:3 so do prednosti dveh točk prišli Črnučani (15:17), vendar so Kamničani v režiji Podobnika dosegli štiri zaporedne točke. Prav kapetan domače ekipe je v napeti končnici izkoristil drugo zaključno žogo svoje ekipe, eno pa so po asu Vala Verbiča imeli tudi gostujoči odbojkarji.