Pokal SLO moški

22 / februari 2024
ALPACEM KANAL – CALCIT VOLLEY 2:3
Poročilo s tekme

ŠD KANAL, gledalcev 250, sodnika Pevc (Škofja Loka), Kern (Cerklje na Gorenjskem)
Alpacem Kanal: Kodrič 1, Stojanović, Cafuta 6, Jakovac 6, Karnel, Godnič 4, Kavčič, Maretič, Blazsovics 10, Vrtovec 15, Ranc 18, Okroglič (L). Trener: Rok Knafelc.

Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 1, Lazar, Klobučar, Nikolić 15, Okroglič 8, Mitrašinović 3, Brunet 15, Oman, Bakonji 1, Dulchev 11, Pavlovič 12, Karadža Pevc (L), Košenina (L). Trener: Mladen Kašić.
Kanalci so prvi niz začeli z vodstvom z 2:0, vendar so Kamničani takoj izenačili rezultat na 2:2 in kasneje po uspešnem napadu Nikolića še na 5:5. Domači odbojkarji so odlično sprejemali nasprotnikove agresivne začetne udarce in po uspešnem protinapadu Vrtovca ponovno povedli z 8:7. Igralci ekipe Calcit Volley so na krilih korektorja Dulcheva ponovno izenačili rezultat na 10:10. Po uspešnem protinapadu domačega sprejemalca Ranca so Kanalci ponovno izenačili rezultat na 15:15. Pred končnico so gostje spet povedli z 18:20, ko je prvič na tekmi s polminutnim odmorom odreagiral domači trener Knafelc. Polminutni odmor ni obrodil sadov in po bloku Nikoliča so gostje vodili že z 19:22. Kamničani so izkoristili drugo zaključno žogo in pustili Kanalce 21. točki.

Na začetku drugega niza so igralci ekipe Alpacem Kanal z blokom Vrtovca povedli s 3:2 in v nadaljevanju z blokom Ranca še s 7:5. Takrat je pri gostih namesto korektorja Dulcheva vstopil Mitrašinović. Gostje so veliko grešili v napadu in domači odbojkarji so pobegnili na 11:7. Gostujoči trener Kašić je takrat namesto sprejemalca Bruneta v igro poslal Vinkoviča. Po uspešnem napadu Cafute so Kanalci povedli s 13:9. Pri rezultatu 14:9 je pri gostih v igro namesto podajalca Planinšiča vstopil Bakonji. Domači sprejemalec Blazsovics je z uspešnim napadom Kanalce popeljal do vodstva z 18:10, ko je gostujoči trener izkoristil še drugi polminutni odmor. Pred končnico je ekipa Alpacem Kanal vodila z 20:13. Sledila je serija točk gostov in pri rezultatu 22:17 je sledil prvi polminutni odmor domačega trenerja Knafelca. Po uspešnem napadu Nikoliča so se gostje približali na 23:20. Z blokom Kodriča so Kanalci izkoristili prvo zaključno žogo in izenačili na 1:1 v nizih.

Trener Kašić je v igro vrnil izkušena Dulcheva in Bruneta. Na začetku tretjega niza so gostje izboljšali igro v napadu in takoj povedli s 3:9 ter v nadaljevanju s 7:13. Z asom Ranca so se Kanalci približali na 10:14. Po napaki domačega korektorja Vrtovca v napadu in vodstvu gostov z 11:17 je domači trener Knafelc izkoristil že drugi polminutni odmor. Pri rezultatu 11:18 je pri Kanlcih namesto Blazsovicsa vstopil Jakovac ter namesto Ranca sprejemalec Maretič. Sledila sta dva asa gostov in vodstvo z 11:21 za Kamničane. Takrat je pri domači ekipi v igro vstopil bloker Kavčič. Z dvema asoma Vrtovca so se Kanalci približali na 15:22. Prednost gostov je bila dovolj visoka za mirno končnico in vodstvo z 1:2 v nizih.

Kanalci so četrti niz začeli s sprejemalcem Jakovcem v začetni postavi. Menjava je obrodila sadove in igralci ekipe Alpacem Kanal so na začetku četrtega niza z blokom Cafute povedli s 6:1. Sledila je napeta igra na obeh straneh mreže, ampak Kanalcem je uspelo obdržati vodstvo (10:6). Po asu Jakovca je pri gostih v igro namesto Bruneta vstopil Vinkovič. Z blokom Godniča nad Okrogličem se je prednost domačih povišala na 14:7. Gostujoči trener Kašić je takrat izkoristil že drugi polminutni odmor. Z asom Bruneta so se Kamničani približali na 16:10. Domači korektor Vrtovec je bil praktično nezaustavljiv v napadu in je bil najbolj zaslužen za ohranitev vodstva z 20:15. Sledile so napake domačih v napadu in gostje so se nevarno približali na 20:19. Z blokom Bruneta so gostje izenačili rezultat na 21:21. Sledila je napeta končnica niza. Z blokom Godniča so Kanalci ponovno povedli s 23:22. Gostje so v nadaljevanju z blokom izničili prvo zaključno žogo za Kanalce. Tudi druga, tretja in četrta zaključna žoga domačih ni bila izkoriščena. Blazsovics je z asom vendarle poskrbel, da so gledalci v ŠD Kanal uživali še v petem skrajšanem nizu.

Gostje so takoj na začetku petega niza povedli z 1:3 ter po uspešnem napadu Dulcheva s 3:5. Z uspešnim varanjem Godniča so igralci ekipe Alpacem Kanal izenačili rezultat na 6:6. Ekipi sta zamenjali igralni površini ob minimalnem vodstvu Kanalcev z 8:7. Sledile so štiri zaporedne točke gostov in vodstvo ekipe Calcit Volley z 8:11. Nalet gostov je poizkušal zaustaviti domači trener Knafelc s polminutnim odmorom. Po uspešnem napadu Vrtovca so se Kanalci približali na 10:13. Po napaki Vrtovca pri začetnem udarcu so gostje izkoristili drugo zaključno žogo in se uvrstili v polfinale Pokala Slovenije.