1B. DOL moški

13 / november 2021
Korvolley Mislinja – SIP Šempeter 0:3
Poročilo s tekme

Odbojkarji Korvolley Mislinja so na začetku prvega niza povedli z 1:0, nato pa so gostje povsem zagospodarili na igrišču. Visoko prednost, ki so si jo odbojkarji iz Šempetra priigrali v začetku prvega niza in je znašala pet točk (7:12). Čeprav se je prednost zdela neulovljiva, so domači odbojkarji po črnih minutah gostov in padcu zbranosti, uspeli znižati na točko zaostanka (12:13). Nato pa so v nadaljevanju niza bili gostje iz Šempetra prepričljivejši saj so po uspešnem napadu razpoloženega Jerneja Detele vodili ponovno za pet točk (16:21). Prednost, ki so si jo gostje iz Šempetra priigrali je na koncu zadoščala za prepričljivo zmago v prvem nizu saj je že prvo zaključno žogo za zmago v prvem nizu z asom izkoristil Jernej Detela (17:25).
Tako kot prvi niz so drugega bolje začeli gostje iz Šempetra saj so Mislinjčani z napakami v napadu in na začetnem udarcu dovolili, da so gostje pobegnili na pet točk prednosti (2:7). Gostje tudi v nadaljevanju niza niso popuščali in uspešno zaključevali svoje napade, medtem ko je Mislinjskim fantom zmanjkalo natančnosti. Tako kot že celotno srečanje so gostje še naprej odlično izvajali začetne udarce in blokirali, kar jim je prineslo prednost desetih točk. Pri izidu 8:18 je domači trener Urban Oder zahteval še drugi polminutni odmor. Prednost, ki so si jo gostje iz Šempetra priigrali so zlahka pripeljali do konca in drugi niz dobili s kar 14:25.
Tretji niz se je na začetku pričel bolj izenačeno (4:4), nato pa so gostje iz Šempetra prestavili v še višjo predstavo in bledim Mislinjčanom, ki so delali številne napake skozi celotni tretji niz, niso dovolili presenečenja. Z izjemo redkih prebliskov so bili Mislinjčani proti borbeni in razigrani ekipi na nasprotni strani mreže povsem nekonkurenčni. Odbojkarji Šempetra so zbrano tekmo pripeljali do konca in se zasluženo razveselili pete zmage letošnjega prvenstva. Zadnji niz so dobili z rezultatom 17:25.