1B. DOL moški

28 / november 2021
KEKO Oprema Žužemberk - SIP Šempeter 3:2
Poročilo s tekme

Dvoboj med Šempetrom in Žužemberkom je obetal veliko, saj so Šempetrani lovili stik z vrhom lestvice, medtem ko so Žužemberčani želeli izboljšati svoj položaj in se izkopati iz spodnjega dela razpredelnice. Obe ekipi nista igrali v polni postavi, zato je bil razplet tekme še težje napovedati. Zmage so se veselili Žužemberčani in zmagali z najtesnejšim izidom.

Prvi niz se je razpletel po željah domačih, saj so le-ti odlično servirali, hkrati pa zelo dobro odigrali blok-obrambo in v kontra napadih suvereno dosegali točke. Nekje na sredini niza so domači povečali prednost na pet točk in nato niz umirjeno odigrali do konca.
Tako kot prvi niz, se je razpletel tudi drugi. Žužemberčani so še naprej dobro servirali, hkrati pa držali dober sprejem. Z dobro postavitvijo bloka so gostujoče igralce, ki so dokaj slabo sprejemali prisilili v napake, kar se je na koncu odrazilo z gladko zmago domačih.
Gostujoči trener je že v prvem in drugem nizu poskušal z menjavo sprejemalcev in to se je odrazilo v tretjem nizu. Jerneja Vrhunca je zamenjal Luka Marovt, ki je odlično sprejemal in bil zelo dober tudi v napadu. Domačim pa je popustila koncentracija že na začetku niza, saj so se na situacijo na igrišču odzivali ležerno, medtem, ko so gostje stopnjevali pritisk s servisom, hkrati pa držali dober sprejem. Že kmalu po začetku niza so povedli, prednost pa povečevali skozi celoten niz. Domači igralci so v tem nizu naredili kar 13 napak, večina od njih je bila povsem nepotrebnih, igra pa je bila zelo medla in neodločna. Šempetrani so se zasluženo veselili gladko dobljenega niza.
Četrti niz je potekal po željah domačih ki so hitro prišli do vodstva štirih točk. Tako so vodili vse do 13. točke, ko so jih Šempetrani ujeli in prehiteli. Točka za točko se je igrala do 18. točke, ko so imeli Žužemberčani še priložnost, da niz obrnejo v svoj prid. Žal niso izkoristili dveh lahkih žog. Ob ponujenih priložnostih so se domači slabo znašli in zapravili priložnosti. Na koncu niza so se povsem ustavili, tako da se je četrti niz pripadel Šempetru.
V petem nizu so najprej za točko vodili domači, Šempeter pa je ob menjavi igralne strani vodil s 7:8. Žužemberčani so odločilno prednost ene točke dosegli na servis Vida Urbančiča, ki je po domačem pasivnem bloku z zadnjimi močmi ubranil odbitek, v napadu pa je z udarcem točko priboril razpoloženi Mitja Strajnar (14:12). Naslednjo točko je dobil Šempeter, tekmo pa je z napadom in blok-avtom dosegel Jaka Petković (15:13). Domači so se zasluženo veselili pomembne zmage, izkazali so se prav vsi igralci, posebej velja pohvaliti Mohorja Travnika, ki se je odlično znašel na mestu libera in suvereno nadomestil Saša Smrketa.