1B. DOL moški

20 / december 2021
KEKOOprema Žužemberk - Hoče 2:3
Poročilo s tekme

Tekma med Keko Opremo in Hočami je bila z izjemo dveh nizov dokaj izenačena. Po vodstvu domačih z 2:0 v nizih je Hočanom uspelo spreobrniti tok tekme in slaviti z 2:3 v nizih. Hoče so zasluženo zmagale predvsem po zaslugi odličnega Crnjanskega in Kirbiša, ostali igralci pa so tudi solidno odigrali svoje vloge.

Prvi niz so dobili Žužemberčani, ki so se z gosti izmenjevali v vodstvu do same končnice, nato pa so Hočani napravili nekaj napak in Žužemberčani so niz zaključili na 22.
V drugem nizu so domači stopnjevali ritem, dobro servirali in nato s čvrsto postavljenim blokom prišli do učinkovite igre. Gostje niso našli rešitev v napadu, pogosto so napravili napake tudi v napadu in Žužemberčani so niz gladko dobili in Hočanom prepustili le 14. točk.
V tretjem nizu so domači do rezultata 13:13 napravili pet napak na servisu in Hočanom omogočili, da so se vrnili v igro. Kirbiš je z dvema asoma gostom omogočil, da so povedli za dve točki, pa tudi ostali so v nadaljevanju dosti bolje servirali. Domači so padli na sprejemu in posledično naredili tudi nekaj napak v napadu, kar je pripeljalo do gladke zmage gostov v tretjem nizu (18:25).
V četrtem nizu so domači povedli in vodili z dvema do tremi točkami prednosti do rezultata 13:13, nato pa po malce slabšem sprejemu naredili kar štiri zaporedne napake v napadu, kar je gostom prineslo manjšo prednost. Pri rezultatu 19:21 je na servis vstopil Longar, ki je z dvema dobrima servisoma domačim omogočil dobro obrambo, ki jo je z blokom za 20. točko realiziral Strajnar, za izenačenje na 21. točki pa Mutapčija. Po odmoru gostov, je Longar zgrešil servis, kar je botrovalo vodstvu gostov za eno točko. Cenič je v kontra napadu prinesel gostom dve točki prednosti pri 22:24, domači so še znižali rezultat na 23:24, potem pa jim na slabši servis ni uspelo zaustaviti Kirbiša, ki je gostom priigral izenačenje v nizih.
Peti niz je na začetku pripadel gostom, ki so igralna polja zamenjali z minimalno prednostjo. Pri rezultatu 10:10 in 12:12 sta bili ekipi poravnani. Na dober servis domačih je v kontri za Žužemberčane prišlo do nesporazuma podajalca in blokerja in Hoče so povedle z 12:13. Nato je sledila še ena napaka v napadu in Hoče so povedle za dve točki. Domači so še imeli upanje pri rezultatu 13:14, ko je napad zaključil Novak, žal pa se jim po slabem servisu ni uspelo ubraniti napada Kirbiša, ki je tako Hočam priboril zmago z 2:3.

Domači so v prvih dveh nizih igrali zelo dobro, močno servirali in igrali čvrsto blok-obrambo, nato pa kot že večkrat doslej viden padec na sprejemu in servisu, kot, da bi se ustrašili zmage. Na drugi strani so gostje po izgubljenem drugem nizu servirali mnogo močneje in s tem pridobili na obrambi. Izboljšali so tudi sprejem, še posebej njihov drugi sprejemalec Cenič je sprejemal zelo solidno. Vseeno bi lahko domači, ko so imeli ugoden rezultat v začetku tretjega niza z boljšim servisom privedli tekmo do konca, žal pa so jih pokopale lastne napake. Zaslužena zmaga gostov, ki so pokazali več ekipnega duha in zbranosti.