1B. DOL moški

09 / mars 2022
SIP Šempeter - Hoče 3:2
Poročilo s tekme

Dvorana ŠD Šempeter, gledalcev: 30, sodnika: Bezjak (Maribor), Gruškovnjak (Beltinci)

Začetek tekme so bolje začeli gostje, ki so po dveh točkah Crnjaskega povedli z 1:3. Šempetrani so po treh točkah in sicer dveh Detele in ene Markoviča prvič povedli s 4:3. Gostje so ponovno povedli po zaključenem napadu Kirbiša in bloku Leve (5:7). Nadaljevanje niza je bilo izenačeno in po bloku, ter zaključenem napadu Detele je bil rezultat poravnan na 11:11. V drugi del niza sta ekipi vstopili izenačeni po zaključenem napadu Hircija in Podbregar Špesa na eni strani (15:15). Domači trener je po treh zaporednih točkah gostov iz napada Kirbiša in Crnjanskega vzel prvi odmor (17:20). Šempetrani so se ponovno približali po dveh zaključenih napadih Detele (20:21). Po zaključenem napadu Kirbiša so gostje imeli prvo zaključno žogo (22:24). Šempetrani so uspeli obraniti prvo zaključno žogo, drugo zaključno žogo pa je realiziral Kirbiš z uspešnim napadom iz druge linije za končnih 23:25.
Drugi niz so ponovno bolje začeli gostje, ki so po točki Boroja in zaključenem napadu Kirbiša povedli z 2:5. Po dveh zaporednih blokih Hircija so se Šempetrani približali na točko zaostanka (5:6). Gostje so imeli ponovno prednost treh točk po zaključenem napadu Kirbiša in Crnjanskega (7:10). V drugi del niza so gostje vstopili s prednostjo štirih točk po zaključenem napadu Boroja (10:14). Domači trener je po bloku Leve 10:15 vzel prvi odmor. Gostujoči kapetan pa je po zaključenem napadu Detele (14:19) vzame prvi odmor. Po dveh napakah gostujoče ekipe je gostujoči kapetan vzel še drugi odmor (18:21). Takoj po odmoru smo videli uspešen napad Crnjanskega in blok Kirbiša (18:23) za drugi odmor domačega trenerja. Sledila je še napaka v domači ekipi za prvo zaključno žogo za drugi niz (18:24). Prvo zaključno žogo je realiziral Kirbiš po zaključenem napadu za 18:25.
Tretji niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo videli po dve napaki in dva zaključena napada (4:4). Domači trener je po napaki na servisu domače ekipe (6:7) vzel prvi odmor. Šempetrani so povedli prvič za tri točke po zaključenem napadu Špes Podbregarja in napaki Kirbiša v napadu (12:9). Gostje so po asu Dolenca, napaki v napadu Hankića, ter zaključenem napadu Kirbiša ponovno izenačili (14:14). Gostujoči kapetan je po napaki Boroja v napadu (18:16) vzel prvi odmor. Po asu Hankića in zaključenem napadu Detele je na semaforju kazalo 22:17. Prvo zaključno žogo za niz je priboril Detela po uspešnem napadu (24:21). Gostje so uspeli obraniti prvo zaključno žogo po uspešnem napadu Dolenca, drugo žogo pa so domači realizirali po uspešnem bloku Podbregar Špesa za 25:22.
Četrti niz se je začel izenačeno. Po dveh uspešnih napadih Detele na eni strani in Boraja, ter Kirbiša na drugi, je bil rezultat izenačen na 5:5. Gostje so povedli za dve po napaki Detele v napadu in bloku Kavnika (7:9). Po uspešnem bloku Hankića in zaključenem napadu Detele ja na semaforju kazalo 14:12. Sledile so dve napaki v domači ekipi in poškodba Hankića (15:15). Sledile so še tri točke za Šempetrane in sicer dve napaki gostov, ter zaključen napad Markoviča za vodstvo z 18:15. Gostje so nadaljevali s serijo napak in po napaki Crnjanskega, ter nesporazumu na podaji je rezultat bil že 22:16. Prvo zaključno žogo za peti niz je Šempetranom podaril gostujoči server, ki je naredil napako (24:18). Sledila je še napaka na tempu gostujočega centralnega blokerja za 25:18.
Peti niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo videli po eno napako in dva uspešna napada (4:4). Po dveh napakah v napadu domače ekipe so gostje prvič povedli (6:7). S točko prednosti in menjavo igrišč, Crnjanski popelje goste z uspešnim napadom (7:8). Sledila je serija točk za domače, po asu Sternada in bloku Mraka je bil rezultat 10:8. Po še enem bloku Mraka in napaki v napadu Crnjanskega pa že 13:8. Za Šempetrane je prvo zaključno žogo za zmago priboril Markovič (14:10). Gostje so po dveh uspešnih napadih Kirbiša 14:12 uspeli znižati vodstvo Šempetranov, za prvi odmor domačega trenerja. Sledil je še slab sprejem domače ekipe in as Primeca za izenačenje na 14:14. Novo zaključno žogo je za Šempetrane priboril Detela po uspešnem napadu 16:15. Šempetrani so realizirali šesto zaključno žogo po napaki gostov v napadu za končno zmago s 17:15.