1B. DOL moški

09 / mars 2022
Korvolley Mislinja - KEKOOprema Žužemberk 3:1
Poročilo s tekme

Center za zdravje in šport, Mislinja, gledalcev: 70, sodnika: Hafnar Matjaž, Kramar Franci

Uvodni niz 20. kroga 1. B DOL je vse do 7. točke (7:7) potekal povsem izenačeno nato pa so domači povedli za šest točk (14:8), ko so gostujoči odbojkarji posegli po prvem polminutnem odmoru. Odbojkarji iz Mislinje so v nadaljevanju nadzirali potek igre in niz uspešno pripeljali do konca (25:12).
Z bolj zbrano igro v napadu in obrambi so gostje iz Žužemberka takoj na začetku drugega niza kot prvi pobegnili za štiri točke (4:8). Domači odbojkarji so v nadaljevanju niza povsem popustili tako v obrambi kot v napadu so naredili preveč lastnih napak zato so gostje razliko samo še povečevali. Ko je bilo na semaforju (13:20) je domači trener izkoristil že drugi polminutni odmor, ki pa ni prinesel preobrata, saj so domači odbojkarji popolnoma padli v vseh elementih odbojkarske igre. Zato so gostje iz Žužemberka gladko in zasluženo dobili drugi niz z razliko sedmih točk (18:25). 
V tretjem nizu so na začetku povedli domačini s 3:0, gostje so uspeli izenačiti na 10:10. V nadaljevanju niza pa so domači odbojkarji prevzeli pobudo in niz dobili z rezultatom (25:18).
Na začetku četrtega niza so tako kot v drugem niz bolje začeli gostje (0:2) vendar so domači odbojkarji hitro ujeli priključek. Z dvema uspešnima napadoma domačega mladega korektorja Rahtev Knez Anžeta in blokom Vetrih Marka so povedli za točko in tako napovedali boj na zmago. Mislinjski odbojkarji so stopnjevali ritem igre in v nadaljevanju prešli v vodstvo za pet točk (11:6). Predvsem odlična igra v napadu in v obrambi sta bila elementa, kjer so Mislinjčani prednjačili. Rahtev Knez Anže, ki je v četrtem nizu zamenjal izkušenega domačega korektorja Oder Bineta je nadaljeval dobro igro v napadu in bil nerešljiva uganka za Žužemberški blok saj je samo v četrtem nizu Žužemberku nasul kar 6 točk. Tekmo je po uri in štiriintrideset minutah z uspešnim blokom zaključil domači sprejemalec Mark Vetrih z rezultatom 27:25.