1B. DOL moški

12 / mars 2022
FužinarSijMetalRavne - Špan Brezovica 3:0
Poročilo s tekme

V zadnjem krogu 1. B DOL za moške sta se na Ravnah pomerili ekipi FužinarSijMetalRavne in Špan Brezovica, s 3:0 s slavili domačini in si priigrali naslov prvaka 1. B DOL za moške.

Uvodni niz so odlično začeli igralci Brezovice, ki so povedli z 0:4. Domačih odbojkarjev to ni zmedlo, hitro so ujeli priključek in v nadaljevanju vstopili v končnico z minimalno prednostjo. V zaključku niza so z odlično igro prišli do vodstva z 1:0, niz se je končal s 25:21.
Tudi v drugem nizu so domači začeli odločno, priigrali so si minimalno prednost, slednjo je Šen z dvema asoma stopil in izenačil na 15. točki. A v nadaljevanju so zopet bolje zaigrali igralci Fužinarja, prišli do minimalne prednosti in s 25:22 povedli z 2:0 v nizih.
Tretji niz so po prednosti s 6:8 bolje začeli igralci Brezovice, a nadaljevanje je zopet pripadlo odbojkarjem Fužinarja, ki so prednost stopili, ekipi pa sta v končnico tokrat vstopili izenačeni. A po 21. točki so zopet vnovčili izkušnje odbojkarji Fužinarja, ki so zadnji niz dobili s 25:21.

Po zmagi s 3:0 in osvojenem 1. mestu je sledilo veselje igralcev Fužinarja in domačih gledalcev, ki se jih je zbralo okoli 350.
Za ekipo Špan Brezovice je 13 točk dosegel Šen, 12 jih je prispeval Založnik. Za Fužinar pa sta bila točkovno najbolj uspešna Makaš s 16. točkami in Plesec s 14. točkami.

OKF