Sportklub 1A. DOL moški

28 / januari 2023
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 3:2
Poročilo s tekme

Hiša na kolesih Triglav – Panvita Pomgrad 3:2 (-24, -21, 19, 19, 13)
Športna dvorana Planina Kranj, 100 gledalcev, sodnika Perčič in Kramar.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 7, Nanut 12, Glamočanin, Tučen 12, Fajfar (L), Rotar 1, Snedec, Šikanič 2, Mali 20, Adžović 1, Jovović 21. Trener: Sašo Rop
Panvita Pomgrad: Rajnar 2, Šormaz 13, Avšič, Drvarič 4, Vrabl (L), Suhadolnik, Rojnik 19, Kovačič, Legen, Bedrač 12, Fužir, Novak (L), Jurić 26. Trener: Dejan Fujs

Uvod srečanja je zaznamovala visoka napadalna učinkovitost obeh ekip. Tako Panvita kot Triglav sta pa redkih uspešnih obrambah uspeli minimalno povesti, vendar so bili gostje tisti, ki so uspeli prednost zadržati do desete točke. Po asu gostujočega podajalca Drvariča so Prekmurci povedli na 9:12 in Sašo Rop je reagiral s pol minute odmora. V nadaljevanju so gostje še nekoliko dvignili svojo obrambno igro in priigrane žoge zaključevali z udarci Rojnika in Jurića od bloka v avt. Prednost štirih točk je zmanjšal šele kranjski korektor Jovović, ko je z asom približal svojo ekipo na 16:18. Kljub Fujsovem odmoru se je razpoloženost domačih dvigovala in po nekaj atraktivnih potezah so izenačili na 19. točki. Igra se je v končnici razživela in kakovostno napredovala na obeh straneh, predvsem zaradi Drvaričevih izjemnih servisov in podaj iz težkih položajev pa si je Panvita priigrala prednost 22:24. Kranjčani so se z dobrim servisom Jovovića uspeli vrniti, vendar je Jurić z uspešnim napadom in asom zaključil niz pri 24:26.
Drugi niz se je začel z dolgo in napeto točko, ki je na koncu šla domači ekipi. Izrazito učinkovit napad gostov in slabša blok-obramba Triglavanov je vodila do zaostanka slednjih s 5:9, ko je domači trener Sašo Rop posegel po novem odmoru. To je bilo dovolj le za nekaj osvojenih točk, vendar se Prekmurci niso pustili zmesti in so prek razpoloženega Rojnika prišli do vodstva s 7:13. Sledile so minute Kranjčanov, ki so začeli izkoriščati svoje priložnosti in se približali na vsega dveh točk zaostanka. Šlo je le za začasen preblisk, gostje pa so v tem nizu igrali bistveno bolj konsistentno. Po dveh blokih so se ponovno odlepili in osvojili niz z 21:25.
Tretji niz je vse do 10. točke potekal povsem izenačeno. Kranjčani so po večih uspešnih obrambah in zaključenih napadih iz cone 6 našli novo motivacijo, Prekmurski korektor Jurić pa je bil še vedno nerešljiva uganka za kranjski blok. Po seriji uspešnih servisov Maja Nanuta so Triglavani pobegnili na 13:10, Fujs pa sprejemalca Šormaza zamenjal s Fužirjem. Kljub prekinitvi so se minute domačih nadaljevale, eden redkih blokov Juriću za 16:10 pa je še posebno razveselil igralce Hiše na kolesih Triglav. V nadaljevanju so gostje nekoliko popustili in kljub izvrstnemu sprejemu težje dosegali točke kot v prvih dveh nizih. Domača ekipa je prednost šestih točk ohranila do konca niza.
Začetek četrtega niza je zaznamovala izjemna igra v bloku na obeh straneh. Trajanje točk se je povečalo, strasti so se vnele in prišlo je tudi do nekaj vroče krvi po dveh sodniških odločitvah. Gostje so po asu Rojnika povedli z 8:10. Po odmoru Saša Ropa so se Triglavani pobrali, goste pa so vidno padli v igri zaradi nezadovoljstva s sodniškimi odločitvami. Kranjčani so povedli s 13:10, po bloku Uroša Tučna nekaj točk kasneje pa s 16:12. Tudi v nadaljevanju Triglavani niso popustili – vse bolj razpoloženi so bili v bloku in obrambi, na krilih napadov Nanuta in Jovovića pa so prišli do zmage s 25:19 in izenačenja na 2:2.
Odločilni niz se je začel s prednostjo Triglava po bloku Malija Šormazu, vendar se je situacija po obrambi Panvite in bloku Rojnika obrnila. Bedrač je s silovitim prvim tempom povedel svojo ekipo do rezultata 5:3, prednost dveh točk pa so ohranili vse do menjave strani. Po menjavi je v igro na servis vstopil domači podajalec Adžović in z asom izenačil na 10:10. Ko je Rojnik prejel blok za 11:10, je Fujs reagiral z odmorom. V izredno napeti in razgreti končnici so nekaj zbranosti in želje več pokazali domači ter se veselili zmage s 15:13 in s 3:2 v nizih.

Izjavi po tekmi

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglav: “Prigarana tekma. S pomočjo publike, ki nas je spodbujala celo tekmo, smo bolj z neko željo, kot z izrazito višjo kvaliteto zmagali tekmo. Panvita je prva dva seta igrala res dobro, potem so padli, mi pa smo ohranili motivacijo in zmagali pomembno tekmo.”

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad: “Žal smo popustili predvsem v napadu. Namesto, da bi šli z gladko zmago s 3:0 domov, smo padli v naslednjih treh nizih, tako da so zasluženo zmagali Kranjčani.”