Sportklub 1A. DOL moški

04 / februari 2023
Črnuče - Salonit Anhovo 3:0
Poročilo s tekme

Črnuče: Kržič 10, Mihelčič 3, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik (C), Oman 5, Sešek 23, Marovt 7, Jančič, Valenčič, 12, Ramšak, Češnovar. Trener: Iztok Kšela
Salonit Anhovo: Kodrič 3, Stojanovič, Šarič (L), Hesselholt 2, Karnel 1, Jeklin, Godnič 3, Kavčič 3, Maretič 10, Okroglič G. (L), Ikhbayri 15, Maksimović 5. Trener: Rade Dačović

V zadnjem delu ligaškega tekmovanja so tekme med neposrednimi tekmeci najpomembnejše. Tega sta se zavedali obe ekipi in začetek je napovedoval izenačen boj. Črnučani so že v uvodu dosegli dve točki z blokom in so tudi v nadaljevanju prevladovali v tem elementu igre. Po izenačenju na 11 so Črnučani dosegli pet zaporednih točk. Gostujoči trener Dačović, ki je bil tokrat brez obeh korektorjev, obolelih Vrtovca in Kovačiča, je poskusil še z menjavo organizatorja igre in Godniča je zamenjal Karnel, toda zaostanka jim ni uspelo nadoknaditi. Gostje so se domačim približali še na 21:19, a je razpoloženi domači korektor Sešek nato povišal na 22:19, sledili sta še menjavi Kržiča s Češnovarjem in Hesselholta s Kavčičem, toda domači do konca niso dopustili preobrata.

V drugem nizu je namesto kapetana Rojnika začel Marovt in Črnučani so nadaljevali z istim tempom in si takoj priborili vodstvo s 4:0. Kanalci so se nato sicer približali, znova jih je je ustavil Jaka Sešek, ki je v tem nizu dosegel kar 10 točk in bil stoodstoten v napadu. Svoje sta dodala še sprejemalec Valenčič in novinec pri Črnučanih, mladi bloker Jošt Kržič s tremi bloki in pri 21:17 je kazalo na podoben razplet kot v prvem nizu toda Salonit se je postopoma bližal in z asom Godniča izenačil na 23. točki. Po naslednjem izenačenju na 24 je prišlo do krajše prekinitve zaradi protesta gostov zaradi sodniške odločitve, v nervozni končnici pa so več pokazali domačini in si tako že zagotovili najmanj točko.

Tretji niz je potekal izenačeno do 13. točke, ko so domači stopili na plin in si priigrali tri točke prednosti, ki so se izkazale za nedosegljivo prednost. Pomembno zmago je na koncu zapečatil Martin Valenčič z asom in položaj črnuške ekipe pred koncem ligaškega tekmovanja je z novimi tremi točkami bistveno obetavnejši kot pred tem krogom.