Sportklub 1A. DOL moški

11 / februari 2023
Merkur Maribor - Calcit Volley 2:3
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Vodušek, Pernuš 2, Adžović 2, McConnell 23, Bračko 15, Kržič 10, Donik 11, Leva, Fink 9, Najdič, Iršič, Peruničić, Kumer (L), Jevšnik (L). Trener: Sebastijan Škorc
Calcit Volley: Planinšič 4, Mujanović, Vinkovič, Lazar, Klobučar 23, Arsenoski, Okroglič 8, Sosa 4, Mitrašinović 16, Aponza 11, Pavlovič 14, Košenina (L). Trener: Jurij Žavbi

Uvod v srečanje je postregel z izenačeno igro, kjer pa so začetni udarci Luisa Sose poskrbeli, da so Kamničani povedli s 3:5. Domači so nato vzpostavili ravnotežje ter po zaslugi odličnih začetnih udarcev Roka Bračka povedli s 14:12, kar je pomenilo prvi odmor na kamniški strani. Ob izenačenju na sedemnajsti točki je po odmoru posegel tudi Sebastijan Škorc. Po odmoru so domači nanizali štiri zaporedne točke ter ob vodstvu s 21:17 je Jurij Žavbi še drugič posegel po odmoru. Spremljali smo napeto končnico, kjer so Mariborčani ubranili dve zaključni žogi gostov. Sami pa so izkoristili tretjo ter tako prišli do zmage v nizu s 29:27. 

Tudi v drugi niz sta ekipi vstopili z izenačeno igro, kjer si nobeni od ekip ni uspelo nabrati večje prednosti. Nato so pobudo v nizu prevzeli kamniški odbojkarji, ki so povedli z 12:16, kar je pomenilo drugi odmor na mariborski klopi. Kamničani so priigrano prednost uspeli zadržati in so niz zanesljivo osvojili z 19:25. 

V začetku tretjega niza enaka zgodba kot v prvih dveh. Spremljali smo izenačeno igro, kjer pa je bila rahla pobuda na strani gostov iz Kamnika, ki so povedli s 5:7. Ob lastni napaki Gregorja Pernuša in vodstvu Calcita z 9:11 je Sebastijan Škorc posegel po prvem odmoru. Ko so gostje povedli z 11:15 je trener domačih v igro poslal tako rezervnega korektorja Adžovića, kot tudi ogranizatorja igre Najdiča v upanju, da poživita igro. V tej nameri ni uspel, saj so Kamničani zanesljivo osvojili niz s 16:25.

Mariborčani so udarno začeli četrti niz, kjer so povedli s 3:0 in kamniška klop je bila primorana poseči po odmoru. Nato so gostje ujeli priključek ter ob zaostanku a samo za eno točko (11:10) je po odmoru posegel tudi Sebastijan Škorc. Ko so igralci Calcita povedi s 14:15 je trener domačih Sebastijan Škorc posegel še po drugem odmoru. Drugič v tej tekmi smo spremljali napeto končnico, kjer je Nemanja Pernuničić zamenjal Žigo Donika in načel kamniški sprejem z odličnimi začetnimi udarci, kjer ga je v napadu dopolnjeval odlični Rok Bračko. Tako so Mariborčani niz osvojili s 25:22.

Odločilni peti se je začel dokaj izenačeno, saj si nobeni od ekip ni uspelo priigrati izdatne prednosti. Ko pa so gostje povedli s 4:6 pa je z odmorom reagiral Sebastijan Škorc. Ob zadnji menjavi strani igrišča so Kamničani vodili s 5:8. Do konca niza se domačim ni uspelo približati in gostje so niz dobili z 9:15. 

Izjava po tekmi

Sebastijan Škorc, trener Merkur Maribor: »To je bila danes čisto drugačna tekma kot v sredo, saj vemo da v pokalu gre na izpadanje. Mi smo zelo zadovoljni s točko, saj je Kamnik igral brez trenerja po šok terapiji. Je pa treba poudariti, da smo bili zraven in zato fantom čestitam za prikazano in za to točko.«