Sportklub 1A. DOL moški

17 / februari 2023
Žavbi: Od Calcit Volleyja se zmage pričakujejo
Pred tekmo Calcit Volley - Panvita Pomgrad
V sredo so kamniški odbojkarji v povratni polfinalni tekmi v Mariboru prišli do morda do zdaj najpomembnejše zmage v letošnji sezoni. Že v soboto so si po minimalni prvenstveni zmagi v dvorani Tabor zagotovili drugo mesto po rednem delu tekmovanja, le štiri dni pozneje pa so slavili s 3:1 in še petič v letošnji sezoni na kolena spravili Merkur Maribor. In to, potem ko so Mariborčani s 3:2 slavili v prvi polfinalni tekmi, ki je »spodnesla« Matijo Pleška, prav tako pa so v drugi povedli z 1:0 v nizih.
»Že v prvem nizu nismo igrali slabo, vendar bi moralo biti nekaj naših sprejemov boljših, sploh glede na kakovost naših sprejemalcev, vendar smo se skozi vso tekmo, kar je tudi odločilno zmagovalca, dobro borili in to tako tisti, ki so bili na igrišču kot tisti, ki so bili na klopi. Tokrat smo resnično delovali kot ekipa,« je bil po sredini zmagi v Mariboru na kamniške odbojkarje ponosen Jurij Žavbi, ki je na kamniški klopi, za zdaj začasno, zamenjal Pleška.
Vendar časa za slavje v kamniškem taboru niso imeli prav veliko, kajti že v soboto v Kamnik prihaja Panvita Pomgrad. Čeprav tekma Kamničanom v rezultatskem smislu ne pomeni prav veliko, kajti v vsakem primeru bodo redni del prvenstva končali na drugem mestu, bo to zanje pomembna tekma.
»Na vsaki tekmi, ki jo igramo, se gradi igra, ki jo želimo igrati, in s tega vidika bo to za nas zelo pomembna tekma, saj se zavedamo, da moramo raven svoje igre še dvigniti. Pred nami so najpomembnejše tekme sezone, ko bo že skorajda vsaka odločilna. Poleg tega se moramo zavedati, da se od kluba, kot je Calcit Volley, v takšnih tekmah zmage pričakujejo, zato jo bomo morali odigrati stoodstotno,« opozarja Žavbi, ki je s svojo ekipo spet v obdobju, v katerem si tekme sledijo ena za drugo. Že prihodnji četrtek bodo Kamničani igrali prvo polfinalno tekmo srednjeevropske lige v Pliberku proti SK Zadrugi Aich/Dobu, nato pa jih do finala pokala Slovenije čakata še prvenstveni tekmi s Črnučami in ACH Volleyjem, vmes pa še povratna polfinalna tekma srednjeevropske lige z Dobljani.
»Trenutno smo spet v obdobju, ko časa za prave treninge ni, saj si tekme sledijo ena za drugo. Naša naloga bo, da se taktično in psihološko čim bolje pripravimo na tekmo, ki je pred nami, nekaj več časa za trening pa bomo imeli po finalu pokala Slovenije. Takrat ga bomo morali čim izkoristiti, da bomo oddelali končnico državnega prvenstva na način, ki se od nas pričakuje.«