Sportklub 1A. DOL moški

04 / mars 2023
Salonit Anhovo - Panvita Pomgrad 3:1
Poročilo s tekme

ŠD Kanal, gledalcev 200, sodnika Atanasov (Slovenske Konjice), Markelj (Bled).

Salonit Anhovo: Kodrič 5, Stojanović, Hesselholt, Karnel 4, Jeklin, Godnič 1, Kavčič 7, Maretič, Kovačič, Ikhbayri 18, Vrtovec 18, Maksimović 15, Šarić (L), Okroglič (L). Trener: Rade Dačović
Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 13, Avšič, Drvarič 2, Suhadolnik 8, Rojnik 10, Kovačič, Legen, Bedrač 6, Fužir 3, Jurić 11, Novak (L). Trener: Dejan Fujs

Začetek zelo pomembne tekme je potekal v nervozni igri na obeh straneh mreže. Po napaki Bedrača pri izvajanju začetnega udarca je semafor v ŠD Kanal kazal rezultat 4:4. Obe ekipi sta pritiskali z začetnimi udarci. Sledili sta dve zaporedni napaki domačega korektorja Vrtovca in vodstvo gostov 6:8. Gostujoči sprejemalec Rojnik je z asom poskrbel za vodstvo gostov 6:10. Pri rezultatu 6:12 je pri Kanalcih na mesto blokerja Hesselholta vstopil Kavčič. Pri rezultatu 8:14 je pri domačih na mesto korektorja Vrtovca vstopil Kovačič. Ikhbayri je bil najbolj zaslužen za znižanje zaostanka na 11:14, ko je prvič na tekmi s polminutnim odmorom odreagiral gostujoči trener Fujs. Po napaki Ikhbayrija v napadu in vodstvu gostov 12:17 je domači strateg Dačović izkoristil še drugi polminutni odmor. Z dvema blokoma Suhadolnika so Prekmurci pobegnili na 14:20. Sledil je as Karnela in znižanje zaostanka na 16:20. Pri rezultatu 17:21 se je pri domačih vrnil v igro korektor Vrtovec. V končnici niza Prekmurci niso dopustili presenečenja in povedli 0:1 v nizih. 

Na začetku drugega niza so gostje z blokom Drvariča rezultat izenačili na 4:4. Gostje so bili bolj prepričljivi v igri v bloku in pobegnili na 6:9. Takrat je pri domačih v igro vstopil Kavčič na mesto Hesselholta. Z blokom domačega korektorja Vrtovca so Kanalci izenačili rezultat na 9:9. Prav s serijo Kavčiča na servisu so si domači priigrali prednost 11:9. Na krilih sprejemalca Ikhbayrija so domači povedli 14:11. Po bloku domačega kapetana Karnela in vodstvu domačih 16:12 je gostujoči trener Fujs izkoristil že drugi polminutni odmor. Po dveh napakah Šormaza v napadu je na njegovo mesto vstopil korektor Jurić. Vrtovec je z uspešnim protinapadom Kanalce pripeljal do vodstva 20:15. Po napaki Rojnika v napadu so domači odbojkarji povedli 22:17. Kanalci so izkoristili tretjo zaključno žogo in znižali izid na 1:1 v nizih. 

Z blokom domačega kapetana Karnela so Kanalci povedli 6:4. Domači so nadaljevali z dobro igro v napadu in povedli 10:6, ko je gostujoči trener Fujs prvič odreagiral s polminutnim odmorom. Po uspešnem protinapadu Ikhbayrija in vodstvu Kanalcev 12:7 je pri gostih na mesto Rojnika vstopil Šormaz. Z asom Drvariča so se Prekmurci približali na 12:10. Z asom Kavčiča so Kanalci spet pobegnili na 16:12. Sledil je as Vrtovca in pobeg domačih na 19:13. V končnici niza so se gostje približali na 22:18. Sledile so napake gostov v napadu in vodstvo Kanalcev 2:1 v nizih.

Gostje so pričeli četrti niz s sprejemalskim parom Rojnik in Šormaz. Po uspešnem napadu Kodriča so igralci ekipe Salonit Anhovo povedli 5:3. Kanalci so veliko napadov zaključevali preko sredine mreže in pobegnili na 7:5. Žilavi Prekmurci se niso predali in po uspešnem protinapadu Jurića izenačili rezultat na 8:8. Sledilo je obdobje odlične igre domačih in po asu Vrtovca ponovno vodstvo Kanalcev 14:9. Domači sprejemalec Maksimović je z uspešnim blokom priboril vodstvo domačih 17:10. Z blokom gostujočega blokerja Suhadolnika so se Prekmurci približali na 21:14. V končnici niza sta bila Vrtovec in Ikhbayri za goste nerešljiva uganka. Kanalci so na zelo pomembni tekmi prvič v tej sezoni uspeli premagati ekipo Panvita Pomgrad in tako potrdili šesto mesto na lestvici.