Sportklub 1A. DOL moški

05 / mars 2023
Fužinar Sij Metal Ravne - Merkur Maribor 3:2
Poročilo s tekme

Ravne ne Koroškem - športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Gledalcev 300, sodnika: Valentar Bernard, Sanja Miklošič.
Fužinar sij Metal Ravne - Merkur Maribor 3:2 (23, -26 , -17, 21, 9)

Fužinar sij Metal Ravne: Cafuta , Lednik , Knuplež (L), Ranc D. , Bregar 21, Erpič 11, Levar, Vučetić 4, Libnik (L), Plesec 12, Kasnik (C) 3, Jelić 13, Ranc V. 3. Trener: Bogdan Veličković
Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš 2, Adžović 9, McConnell 11, Bračko 24, Kumer (L), Kržič Janž 10, Donik , Leva, Fink 14, Najdič 2, Iršič 1, Peruničić 9. Trener: Sebastijan Škorc, pomočnik trenerja: Alen Kranjc

Na tekmi 21. kroga Sportklub prve odbojkarske lige so domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal iz Raven na Koroškem gostili tretjeuvrščeno ekipo OK Merkur Maribor.
Tekmo, ki je z domače odbojkarje bila zelo pomembna v luči izognitve zadnjega mesta na lestvici, so odlično začeli domači Fužinarja, ki so z borbeno igro hitro prišli do vodstva s 6:2. Mariborski odbojkarji so kaj hitro pokazali svojo kvaliteto in se domačinom približali pri rezultatu 9:8. Ekipi sta v nadaljevanju niza pokazali zelo všečno in borbeno igro in nobeni se ni uspelo rezultatsko odlepiti od druge. Prvi so dve točki prednosti imeli domači odbojkarji pri rezultatu 20:18, a so odbojkarji iz Maribora hitro rezultat spet izenačili na dvajseti točki. Napeta končnica je prinesla izmenično osvajanje točk obeh ekip. Niz je z asom Plesca dobil Fužinar, ki se je zasluženo veselil zmage v nizu z rezultatom 25:23. 
Začetek drugega niza je spet prinesel borbeno igro obeh ekip, ki sta izmenično osvajali točke na nasprotnikov servis. Prvi so do dveh točk prednosti prišli gostje iz Maribora pri rezultatu 8:10. Prednost so Štajerci uspešno nadgrajevali in pri rezultatu 13:17 povedli za štiri točke. Domačini se kljub borbeni in motivirani igri gostom niso uspeli približati več kot na dve točki pri rezultatu 19:21. Nekaj upanja je odbojkarjem Fužinarja prinesel blok Vučetića, ko so domačini gostom pri rezultatu 22:23 prišli samo na točko zaostanka. Sledil je as Jeliča in rezultat je bil izenačen na 23. točki. Po napaki gostov v napadu so domačini prišli do prve žoge za osvojitev niza, ki pa je ob bučni spodbudi številnih navijačev žal niso izkoristili. Več zbranosti so v napeti končnici niza pokazali odbojkarji OK Merkur Maribor in niz osvojili z rezultatom 26:28. 
Tretji niz so bolje začeli gostje iz Maribora in povedli z rezultatom 1:4 in v nadaljevanju niza s 4:9. Igra domačih je v sredini tretjega niza padla in gostje so z lahkoto osvajali točke in prednost je narasla na 8:13. Dobljene prednosti mariborski odbojkarji niso izpustili iz rok in tretji, najmanj zanimivi niz tekme so mirno pripeljali do konca in ga zasluženo zlahka osvojili z rezultatom 17:25.
Začetek četrtega niza je trener gostov Sebastijan Škorc začel s spremenjeno, pomlajeno prvo postavo, kar so domači odbojkarji izkoristili in povedli s 7:4. A gostje so pokazali, da imajo odlične mlade igralce tudi na klopi in se Fužinarjem približali samo na točko zaostanka pri rezultatu 13:12. To je spodbudilo domačine, ki so spet začeli igrati bolj zavzeto in prednost je narasla na štiri točke, 18:14. Priigrana prednost je zadoščala, da so tokrat domači odbojkarji mirno pripeljali niz do konca in ga osvojili z rezultatom 25:21.
Odločilni peti niz so spet bolje začeli odbojkarji OK Fužinar in povedli z rezultatom 6:2. Z odlično igro v nadaljevanju niza so si domačini pri rezultatu 10:4 priigrali lepo zalogo točk za končnico odločilnega niza. Prednost je zadostovala in zelo pomembna zmaga v boju za obstanek v najmočnejši odbojkarski ligi je pred glasnimi navijači ostala doma (15:9).

Izjava po tekmi

Trener OK Fužinar sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »Čestitam svojim igralcem za veliko zmago na zelo težki tekmi. Odigrali smo zanesljivo, dobro tekmo, kljub dejstvu, da je v tekmi, ki je odločala veliko, bilo veliko nervoze. Z zmago smo dobili lažjega nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. A ligi. A treba jih bo premagati.«