Sportklub 1A. DOL moški

25 / mars 2023
Prva ovira na poti do finala so Ravenčani
Pred tekmo Calcit Volley - Fužinar SijMetal
Tekma z Ravenčani bo na sporedu v soboto, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik. Druga tekma bo v sredo, 29. marca, na Ravnah  na Koroškem, morebitna tretja pa prihodnjo soboto spet v Kamniku.
Kamniški odbojkarji so imeli dovolj časa, da pozabijo na dva nesrečna poraza proti ACH Volleyju in se v miru pripravijo na zaključek letošnje sezone. Če nič drugega sta obe finalni tekmi samo potrdili, da so vedno bližje ljubljanski ekipi in da se obeta zanimiv finale končnice državnega prvenstva, v katerega pa s bodo varovanci Jurija Žavbija seveda šele morali uvrstiti.
»Zagotovo je treba igralce pohvaliti, da se niti v trenutkih, ko smo za Ljubljančani zaostajali za nekaj točk, niso predali in da so vedno prišli zraven. Se je pa kot že vso sezono, pokazalo, da smo ACH Volleyju res blizu in da ena ali dve žogi odločata niz ali tekmo,« je o tekmah z Ljubljančani dejal Žavbi in pri tem mislil tudi na zadnjo točko, ki so jo Ljubljančani dosegli v finalu srednjeevropske lige. Žoga je po kamniškem bloku padla v polje ACH Volleyja, toda sodnik je videl drugače, žal pa ni bilo videlo challengea.
»Imamo fotografije, da je bila žoga v polju, toda zdaj je, kar je. V vsakem primeru pa je challenge v finalu pokala Slovenije pokazal, da je to dobra stvar in upam, da bo na čim več tekmah, tako da po tekmi ni več nobenih dvomov,« je prepričan trener kamniških odbojkarjev, ki so do torka čakali, kdo bo njihov nasprotnik v četrtfinalu končnice. Pričakovano so to Ravenčani, nekoliko nepričakovano pa je, da so za zmago nad Šoštanjem Topolšico potrebovali tudi tretjo tekmo.
»Osebno sem pričakoval zmago Fužinarja v dveh tekmah, vendar to ne pomeni, da bomo zdaj imeli kaj lažje delo. Ravenčani bodo lahko igrali popolnoma neobremenjeno, nimajo česa izgubiti. Realno imamo močnejšo ekipo od njih, vendar bomo morali to potrditi na igrišču. V letošnji sezoni smo z njimi igrali trikrat, tako da se med sabo dobro poznamo, vemo, kje so njihove dobre strani in kje slabe. Ker smo v končnici, težav z motivacijo ne bo, kajti zdaj popravnih izpitov ne bo več. Tudi želimo si v četrtfinalu zmagati z 2:0, da se ne bi utrujali po nepotrebnem in da bi imeli več časa za pripravo na polfinalne obračune,« je še dejal Žavbi, ki do konca sezone ne bo mogel računati na svojega kapetana Jana Klobučarja, ki ima delno natrgano križno vez in je zanj letošnje sezone konec.