Sportklub 1A. DOL moški

25 / mars 2023
Merkur Maribor - Salonit Anhovo 3:2
Poročilo s tekme

Merkur Maribor: Vodušek, Pernuš 1, Adžović, McConnell 18, Bračko 13, Kržič 9, Donik 16, Leva, Fink 9, Najdič, Iršič, Peruničić, Kumer (L), Jevšnik (L). Trener: Sebastijan Škorc
Salonit Anhovo: Kodrič 7, Stojanovič, Hesselholt, Karnel 2, Godnič 1, Jeklin, Kavčič 4, Maretič, Kovačič, Ikhbayri 25, Vrtovec 22, Maksimović 10, Šarič (L), Okroglič (L). Trener: Rade Dačovič

V srečanje so bolje vstopili gostje iz Kanala ob Soči, ki so hitro povedli s 3:7 in Sebastijan Škorc je bil primoran poseči po prvem odmoru. Mariborska četa je v tem nizu delovala popolnoma razbito, saj jim igra ni stekla. Še najbolj razpoložen je bil Connor McConnell, ki je redno skrbel, da prednost gostov ni prešla meje desetih točk. Nato pa je na sceno stopil Rok Bračko, ki je z serijo izvrstnih začetnih udarcev poskrbel, da so domači znižali na samo štiri točke zaostanka (13:17). Kaj več pa domači niso zmogli in prvi niz je šel gostom s 17:25. 

V drugi niz so bolje vstopili Mariborčani, ki so povedli s 5:3. Domači so še naprej diktirali tempo v nizu in ob vodstvu s 12:9 je Rade Daovič posegel po prvem odmoru. Odmor ni pomagal gostom do preobrata, domači so še vedno držali visok nivo igre in pri vodstvu s 16:12 je gostujoča klop posegla po drugem odmoru. Vendar pa so domači ohranili mirne živce in zbrano roko ter niz osvojili s 25:22.

Začetek tretjega niza je pripadel gostom, ki so po treh zaporednih točkah iz začetnega udarca povedli z 0:3 in Sebastijan Škorc je zahteval prvi odmor. Spremljali smo izenačeno nadaljevanje, kjer so bili večino časa v vodstvu Kanalci. Mariborčani so povedli s 12:11, kar pa je bilo dovolj za prvi odmor Radeta Dačoviča. Do konca niza so igralci Merkur Maribora prednost uspeli zadržati pritiske iz vseh strani in so niz osvojili s 25:23. 

Četrti niz so bolje odprli domači, ki si sicer niso uspeli priigrati večje prednosti, so pa bili v minimalni prednosti. Gostje so nato povedli z 9:10, kar je bilo dovolj za Sebastijana Škorca, ki je zahteval prvi odmor. Nato so se spet razigrali gostje, ki so povedli s 15:20 in prisilili vidno razburjenega Sebastijana Škorca, da poseže še po drugem odmoru. Spremljali smo napeto končnico, kjer so se domači popolnoma približali in celo ogrozili že navidezno dobljen niz Kanalcev. Vendar pa je bil Matic Vrtovec tisti, ki je končal akcijo za 23:25 v korist gostov in tako tekmo poslal v odločilni peti niz. 

V odločilni peti niz so bolje vstopili gostje, ki povedli s 3:5 in Sebastijan Škorc z odmorom ni okleval. Ta odmor jih je prebudil, saj so na menjavo strani igrišč odšli s prednostjo dveh točk (8:6). Spremljali smo napet zaključek tekme, kjer so bile razvnete strasti na obeh straneh. Mariborčani uspeli dobiti končnico ter zmagali s 3:2 v nizih.