Sportklub 1A. DOL moški

29 / mars 2023
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 3:0
Poročilo s tekme

Povratna tekma četrtfinala Sportklub 1.A DOL med Hišo na kolesih Triglav in Panvito Pomgrad se je začela izredno izenačeno in z uspešnim zaključevanjem napadov obeh strani. Prva prednost gostov in odmor domačih sta prišla ob rezultatu 13:11, ko je po uspešni obrambi Vrabla Rojnik napadel za točko. Nekaj minut kasneje so se Kranjčani vrnili, po bloku Tučna izenačili na 15. točki in prisilili goste v odmor. Po njem pa so se začeli še nekoliko slabši trenutki Prekmurcev. Po asu Nanuta, napaki Jurića v napadu in dveh dotikov mreže gostujočih so Triglavani povedli z 20:16. Pridobljena prednost je bila dovolj za zmago domačih s 25:19 v prvem nizu.

Začetek drugega niza je prinesel preobrat. Gostje so začeli mnogo bolje na servisu in z dodatkom močne blok-obrambe prišli do prednosti 6:9. Večanje prednosti je zaustavil šele razpoloženi korektor Jovović, ki je z uspešnimi napadi in točko na servisu priigral rezultat 9:10 v korist Panvite Pomgrad. Za tem je domače občinstvo z dvema zaporednima blokoma dvignil na noge Uroš Tučen in ekipi sta bili izenačeni na 12. točki. Fujs je na grožnjo odgovoril z menjavo Jurića s Fužirjem, vendar je ta ob prihodu v igro napravil napako v napadu in podaril Hiši na kolesih Triglav prednost dveh točk. Prekmurci so po dobrem servisu Drvariča zaostanek uspeli izničiti na 20. točki in ekipi sta v končnico vstopili izenačeni. V ključnih trenutkih so nekoliko bolje igrali domači in predvsem po zaslugi Jovovića osvojili niz s 25:23.

Po začetnem pritisku domačih in vodstvu s 4:1 je gostujoči trener z odmorom uspel pripraviti svojo ekipo na bolj zbrano nadaljevanje. Po uspešnem napadu Somraza z varano žogo je gostom uspelo izenačiti na 5:5. Nasprotnika sta se ob borbeni igri na obeh straneh menjavala v vodstvu do sredine niza. Triglavani so z dvema zaporednima uspešnima blokoma Rotarja gostujočega trenerja ponovno prisilili k odmoru pri rezultatu 15:14, kar pa ni prineslo spremembe ritma saj je Ibrišimović ob slabem sprejemu nasprotnika uspešno zaključil žogo. Sledil je nov bok Triglavanov, ki so tako prišli do treh točk prednosti (17:14). Bor Jese Rotar, ki je šele v tretjem nizu vstopil v igro namesto Malija, je izjemno izkoristil svojo priložnost, saj je še z asom na servisu utrdil prednost domačih pred končnico. Hiša na kolesih Triglav je prišla do prve zaključne žoge pri rezultatu 24:20, vendar so se gostje uspeli ubraniti. Kasneje so se igralci Panvite pri bloku ujeli v mrežo in Kranjčani so prišli do zmage v zadnjem nizu z rezultatom 25:22.

Izjavi po tekmi

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad: “Vedeli smo, kaj nas čaka tukaj v Kranju, vendar se nismo držali igre, kot smo bili dogovorjeni. Preveč nihanj v igri in razlika se je delala v naši nedisciplini in neprodornosti v servisu in napadu. Triglav je igral, kakor doma igra, mi pa žal nismo naredili tistega, kar smo sposobni narediti. Če bomo želeli v polfinale, se bomo morali držati načrta, kot smo se v soboto. Danes temu nismo bili niti blizu.”

Sašo Rop, trener Hiše na kolesih Triglav: “Danes so bili gostje malo slabši, prejšnjo tekmo pa mi dosti slabši. Prejšnjo soboto v Mursko Soboto niti nismo šli. Za naslednjo soboto lahko obljubim, da bomo šli 100%, če pa bo to dovolj za polfinale pa bomo videli. Serija je izenačena. Mi smo številka 5, oni so številka 4. Imajo domači teren, vendar se s tem ne obremenjujemo. Na koncu bo zmagal boljši. Čestitke navijačem, toliko ljudi ni bilo v dvorani že 5 let!”