Sportklub 1A. DOL moški

29 / mars 2023
Fužinar Sij Metal Ravne - Calcit Volley 0:3
Poročilo s tekme

Sportklub 1.A DOL moški, 1/4 finala, 2. tekma; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Gledalcev 150, sodnika: Smiljan Goznik, Amir Suljkanović.

Fužinar sij Metal Ravne - Calcit Volley 0:3 (-22, -16, -17).

Fužinar sij Metal Ravne: Cafuta 2, Lednik, Križanič, Knuplež (L), Ranc D. , Bregar 8, Erpič 4, Levar, Vučetić, Hribernik (L), Plesec 13, Kasnik (C) 1, Jelić N. 5, Ranc V. 6. Trener: Bogdan Veličković
Calcit Volley: Planinšič 3, Mujanović 14, Vinkovič 9, Lazar 4, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 8, Sosa Sierra 2, Mitrašinović, Aponza 14, Pavlović. Trener: Jurij Žavbi, pomočnik trenerja: Ako Karimi

Na povratni tekmi četrtfinala Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal Ravne srečali z ekipo Calcit Volley iz Kamnika.
Prvi niz se je začel z izenačeno igro in menjavanjem točk na obeh straneh. Domači odbojkarji ravenskega Fužinarja so se pogumno zoperstavili favorizirani ekipi Calcita, ki je tekmo pričel v rahlo spremenjeni postavi. Nobena od ekip ni popuščala v osvajanju točk vse do končnice niza, ko si je pri rezultatu 18:20 Calcit prvič v nizu priigral dve točki prednosti. Domači odbojkarji so sicer v nadaljevanju niza izenačili na dvajseti točki, a gostje so z nizom točk le strli odpor domačinov in niz dobili z rezultatom 22:25.
V drugem nizu so odločneje začeli gostje iz Kamnika in z odličnimi začetnimi udarci in bloki hitro pobegnili za štiri točke pri rezultatu 2:6. Tudi v nadaljevanju niza so odbojkarji Calcit Volleyja zlahka osvajali točke in pri rezultatu 7:14 naredili veliko točkovno razliko, ki je obetala miren zaključek niza. Niz se je zaključil z rezultatom 16:25 za Calcit Volley, ki je zlahka povedel z 0:2. 
V nadaljevanje tekme so odbojkarji Calcita še stopnjevali ritem svoje igre. Zlahka so povedli z rezultatom 0:7 in rezultatsko hitro postavili stvari na svoje mesto. Nemoč domačih odbojkarjev se je samo stopnjevala in na semaforju je hitro kazalo 3:11 za Kamničane. V nadaljevanju niza so odbojkarji Fužinarja nekako ujeli boljši ritem igre in osvojili nekaj zaporednih točk ter omilili razliko na 11:18. S podobno razliko sta ekipi pripeljali tretji niz do konca. Odbojkarji Calcita iz Kamnika so slavili z rezultatom 17:25.

Izjava po tekmi 

Trener OK Fužinar sij Metal Ravne, Bogdan Veličković: »V prvem nizu smo sproščeno stopili v tekmo in lepo držali korak s favorizirano ekipo iz Kamnika. V nadaljevanju tekme so gostje pokazali svojo moč in nas z dobrimi servisi in blokom prisilili v veliko število lastnih napak. Dokazali so, da so zelo dobra ekipa. Želim jim veliko uspeha v nadaljevanju državnega prvenstva.«