Sportklub 1A. DOL moški

15 / april 2023
Ljubljančani prepričljivo dobili prvo tekmo
Poročilo s tekme

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 271, sodnika: Novak, Tomec.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 11, Mašulović, Todorović 3, Bošnjak, Koncilja 9, Šestan 8, Kovačič (L), Gjorgiev 7, Videčnik 8, Kök 11, Šen 4. Trener: Radovan Gačič.

Calcit Volley: Planinšič 1, Mujanović 19, Vinkovič 12, Lazar 1, Klobučar 4, Košenina (L), Arsenoski 2, Okroglič 10, Sosa Sierra, Aponza Carabali 7, Pavlovič 3. Trener: Jurij Žavbi.

Začetek srečanja je postregel z atraktivno odbojko na obeh straneh, do občutnejše prednosti pa so prvi prišli ljubljanski odbojkarji po izjemnih začetnih udarcih Koncilje (6:3). Zmaji so nadaljevali s pritiskom na servisu, mladi Šen je z dvema asoma poskrbel za vodstvo ACH Volleyja z 12:5. Kamničani so z drugo prekinitvijo poskusili vzpostaviti ravnotežje na parketu dvorane Tivoli, vendar neuspešno. Oranžni zmaji so bili boljši v vseh elementih igre in uvodni niz zanesljivo zmagali na 20. točki.

Tudi v drugem nizu Ljubljančani niso popuščali. Organizator igre Todorović je odlično razigraval soigralce, ki so bili učinkoviti v napadalnih zaključkih. Videčnik je s svojim drugim asom v drugem nizu poskrbel za vodstvo 13:8. Pri rezultatu 15:8 je sledil je drugi polminutni odmor na zahtevo Calcit Volleyja, ki pa ni spremenil stanja na igrišču. Filip Šestan je z odličnim vzdolžnim udarcem zaključil niz v korist odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana (25:16).

Še najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so kamniški odbojkarji držali stik do 10. točke. Nato so sledile odlične minute slovenskih prvakov, ki so s čvrstim blokom zaustavili napade gostov (14:10). V drugi polovici niza so oranžni zmaji potrdili zmago.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Odličen začetek finalnega nizain gladka zmaga na domačem parketu. Z mislimi smo že pri drugi tekmi, ki nas čaka v sredo v Kamniku, kjer pričakujemo težje delo.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Klemna Šena: »Skozi celotno srečanje smo uspeli vršiti pritisk na začetnih udarcih in si tako močno olajšali pot do učinkovitih napadov. Tudi na sprejemu smo bili zbrani in tako zasluženo slavili z rezultatom 3:0.«

VIR: ACH Volley Ljubljana