Sportklub 1A. DOL moški

19 / april 2023
Okroglič: V sredo bomo morali igrati drugače
Pred tekmo Calcit Volley - ACH Volley
V letošnji sezoni so se pred prvo finalno tekmo končnice državnega prvenstva kamniški in ljubljanski odbojkarji pomerili šestkrat. Resda je na vseh do zmage prišel ACH Volley, vendar nikoli brez izgubljenega niza. Tudi zato je bil sobotni poraz toliko večje razočaranje za kamniško ekipo, ki je po odlični igri tri dni prej, ko je nadigrala Merkur Maribor, pričakovala, če drugega ne, vsaj enakovreden obračun. Tako pa so bili Ljubljančani veliko boljši v vseh elementih igre.
»Morda je tekma z ACH Volleyjem res prišla prehitro, le nekaj dni po naši zmagi nad Mariborčani, ampak to je bila naša težava, saj smo s porazom v Mariboru sami spravili v ta položaj. Tako smo imeli na voljo manj časa za pripravo, toda to ne sme biti izgovor. V vsakem primeru smo igrali slabo in to je tisto, kar edino šteje,« je o sobotni tekmi spregovoril Jure Okroglič, sprejemalec Calcit Volleyja.
Finalna serija se igra na tri zmage. Zagotovo jo je bolje začeti z 1:0 kot pa z 0:1, vendar bo finalnih tekem konec šele, ko bo ena od ekip zmagala trikrat. Kamničani natančno vedo, kje so bile njihove šibke točke.
»Iskreno povedano, šibkih točk v naši igri je bilo veliko. Najbolj pa smo padli na sprejemu in servisu. Ljubljančani so nam s servisom povzročili veliko težav, na drugi strani mi na svoj servis praktično nismo naredili ničesar. Ob takšnem servisu je težko premagati katerokoli ekipo v naši ligi, kaj šele ACH Volley, tako da je imel njihov podajalec lahko delo, zato je nevarnost pretila z vseh položajev,« je o največji težavi na soboti tekmi dejal 26-letnik iz Kanala, ki se je pred letošnjo sezono po štirih letih igranja v Ljubljano, vrnil v Kamnik.
Ljubljanski trener Radovan Gačič je Kamničane v prvi tekmi presenetil s Klemnom Šenom v udarni postavi. Svojo priložnost je Šen izkoristil na najboljši možni način.
»Res je, da nismo pričakovali, da bo tekmo začel Šen, vendar je igral dobro, stabiliziral njihov sprejem in to je bila dobra poteza njihovega trenerja,« se je z dobro igro mladega ljubljanskega sprejemalca strinjal tudi Okroglič.
Žal ima kamniška ekipa po poškodbi svojega kapetana Jana Klobučarja manj možnosti za rotacije. »Pozna se vsak igralec, ki ga ni, kaj šele Klobučar, ki je bil gonilna moč naše ekipe. Ampak ne glede na to se moramo v sredo pokazati v boljši luči, kot smo se na prvi finalni tekmi. Tudi zato, ker smo bili dejansko na vseh dozdajšnjih tekmah enakovredni Ljubljančanom, sploh na zadnjih dveh v finalu pokala Slovenije in nato še v srednjeevropski ligi. V soboto smo jim bili enakovredni do 5:5, potem pa ni šlo več. V sredo bomo morali predvsem popraviti svoj sprejem, morda tudi za ceno kakšne napake več, kajti če ne bomo tvegali, bomo težko prišli do ugodnega izida. Prav tako ne bomo smeli dovoliti, da nam že pred končnico niza pobegnejo, ker jih je potem težko loviti,« se ne predaja Okroglič, ki se nadeja tudi glasne podpore s tribun.