Sportklub 1A. DOL moški

22 / april 2023
Hiša na kolesih Triglav - Merkur Maribor
Poročilo s tekme

Povratna tekma boja za bronasto medaljo se je začela z odločno igro na obeh straneh. Pri Triglavanih je črnogorski korektor zaključil prve tri prejete podaje, po napaki Bračka v napadu pa so domači povedli s 4:2. Mariborčani nato še dvakrat zapored niso uspeli doseči točke v napadu, Kranjčanom pa je uspela celo točka sprejemalca Nanuta za vodstvo s 7:3. Štajerski napad sta s silovitima udarcema vrnila Donik in Fink in s tem začasno zaustavila višanje prednosti. A zatišje ni trajalo dolgo. V nadaljevanju je šlo domačim le še bolje in prišli so prednosti 15:8. Triglavani so ob vstopu v končnico še vedno vodili za sedem točk, nato pa jim je po obrambi Jovovića z nogo uspela izjemna točka in zmagovalec prvega niza je bil praktično znan. Ta se je zaključil z rezultatom 25:17.

V drugem nizu so se po začetnem zaostanku s 3:0 gostje prebudili in začeli uspešneje zaključevati prek McConnella in Bračka. Po pritisku na servisu Finka in bloku Bračka so prišli do izenačenja na deseti točki. Po odmoru Ropa so Kranjčani zopet zaigrali na nekoliko višji ravni, predvsem po zaslugi zelo uspešne obrambe v bloku. Domači korektor Jovović je uspel rešene žoge zaključevati iz najrazličnejših položajev in Triglav je povedel z 18:14. Gostujoči bloker Vodušek je nato z odličnim servisom prisilil domače v dva zaporedna slabša napada, na kar je s še enim dobrim servisom dodal njegova menjava Leva in Maribor se je približal na 20:21. V končnici je bil Đorđe Jovović neustavljiv, točko na servisu pa je prispeval še Gal Ibrišimović in niz je s 25:22 pripadel Triglavu .

Mariborčani se po zaostanku z 0:2 v nizih še niso predali. Po nekaj dobrih potezah drugega korektorja Adžovića se je ekipa razživela in zaigrala bolj samozavestno. Kar bi v prejšnjih nizih bila obramba z blokom Triglava, je bila v tem nizu zaključena žoga za goste. Tako Donik, kot Bračko sta postala bistveno bolj uspešna v napadu, Štajercem pa je uspelo tudi mnogo več blokov kot prej. Po zaostanku z 10:17 je Rop poizkusil z menjavo podajalca in blokerja (v igro sta vstopila Adžović in Snedec), vendar je bilo na tej točki potek dogajanja težko spremeniti. Adžović je sicer z dvema zaporednima asoma približal Triglav na 16:20, a so Mariborčani uspeli zaključiti niz s 25:21.

Prodorno igro s tretjega dela tekme sta štajerska sprejemalca Bračko in Donik uspela prenesti v naslednji niz. Z uspešnimi napadi in bloki sta popeljala Maribor do vodstva s 5:2. Z uspešnim napadom krilnih napadalcev so kljub nekaterim nihanjem gostje uspeli zadržati prednost treh točk vse do 13. točke, ko sta dva zaporedna bloka za izenačenje uspela Urošu Tučnu. Nato je raven igre Triglavanov padla in v naslednjih desetih točkah so le redko prišli do idealnih situacij za doseganje točk. Mariborčani so povedli s prednostjo petih točk, prišlo pa je tudi do nekaj vroče krvi, po kateri je bil Đorđe Jovović izključen do konca niza. Maribor je s končnim izidom 25:21 izsilil peti niz.

Na začetku petega niza so uspeli Triglavani z dobrim servisom načeti sprejem Donika in s tem priti do dveh točk prednosti (3:1). Gostujoči prosti igralec Kumer z obrambo, sprejemalec Bračko pa z napadi sta uspela dvigniti svojo ekipo in izenačiti. Po napaki Jovovića v napadu so imeli Mariborčani ob menjavi strani točko prednosti. V drugi polovici niza pa so gostje pokazali svojo kakovost. V ključnih točkah so odigrali bolj zbrano, bolj odločno in bili bolj uspešni. Četudi so Triglavani že imeli v zraku žogo za 13:13, jim izenačenje ni uspelo. Merkur Maribor je niz dobil s 15:12 ter se tako veselil bronaste medalje.

Sašo Rop: “Res smo si želeli še ene priložnosti v Mariboru. Kapo dol fantom za celotno sezono. Ekipa je pokazala več značaja, kot je marsikdo mislil. Trenutno je priokus sicer grenak, ampak mislim, da si fantje zaslužijo vse pohvale.”

Sebastijan Škorc: “Prva dva niza je Triglav odigral dobro, mi pa nekako nismo bili pravi. Nato smo se vrnili v igro in pred čudovito publiko v Kranju obrnili rezultat z 2:3 v našo korist. Filozofiral o tej tekmi ne bom, prvenstva je konec, osvojili smo medaljo. To, da smo bili sposobni obrniti rezultat, kaže na značaj naše ekipe. Čestitke fantom za prikazano, da smo tekmo oddelali tako kot je treba in zaključili sezono na tretjem mestu."