Sportklub 1A. DOL moški

06 / oktober 2022
ACH Volley Ljubljana - Črnuče 3:0
Poročilo s tekme

ACH Volley Ljubljana : Črnuče 3:0 (12, 17, 21).

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev 65, sodnika: Perčič, Adrovič (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 1, Šket, Mašulović, Todorović, Bošnjak 5, Koncilja 9, Šestan 4, Kovačič (L), Gjorgiev 8, Videčnik 10, Kök 5, Šen 3. Trener: Radovan Gačič
Črnuče:  Mihelčič 1, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik 5, Oman 2, Sešek 7, Marovt 2, Jančič, Valenčič 6, Ramšak, Češnovar 5. Trener: Iztok Kšela

Na uvodni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige sta se na mestnem derbiju pomerili ekipi ACH Volleyja Ljubljana ter Črnuč. Na dvoboju, kjer so za izrazitega favorita veljali večkratni državni prvaki, smo videli prevlado ACH Volleyja, ki so s tekmeci opravili po dobri uri igre z rezultatom 3:0.

Trener zmajev Radovan Gačić je mestni derbi proti Črnučam začel s kapetanom Gjorgievem na položaju korektorja, Mejalom na podajalcu, Šestanom in Kökom na sprejemalskih pozicijah, Videčnikom ter Konciljo na mestu blokerja ter Kovačičem na liberu.
Uvod srečanja je postregel z dokaj izenačeno igro, odbojkarji ACH Volleyja so uspeli po dveh uspešnih napadih Koncilje povesti z dvema točkama (9:7). Razigrani Koncilja je z asom poskrbel za prednost treh, Videčnik pa z uspešnim napadom za štiri točke prednosti. Domači odbojkarji so vse bolj stopnjevali ritem in z odličnim blokom povišali prednost na pet točk (15:10). Sledila je reakcija gostujočega trenerja Kšele in polminutni odmor. To ni zaustavila naleta večkratnih državnih prvakov, ki so na servisu Gjorgieva prednost občutno povišali (20:10) in tako je bil uvodni niz praktično odločen. Zaključil se je v korist zmajev po napaki Marovta na servisu (25:12).

Začetek drugega niza je minil podobno kot prvi niz. Izkušenejši ACH Volley Ljubljana je kaj hitro začeli vršiti pritisk na servisu in tako povzročili mladi zasedbi iz Črnuč nemalo težav. Tokrat je Šestan z močnimi začetnimi udarci poskrbel za vodstvo zmajev s štirimi točkami (12:8) in reakcijo na klopi gostov. Tudi po odmoru se stanje na igrišču Hale Tivoli ni kaj dosti spremenilo. Odbojkarji Črnuč so imeli preveč težav na sprejemu, da bi lahko držali stik z razigranimi Ljubljančani, ki so prednost višali vse do konca niza. Le-ta se je zaključil po uspešnem napadu Videčnika (25:17).

V tretjem nizu je odbojkarjem ACH Volleyja uspelo hitro pobegniti (11:6) in si po napaki Šeška v napadu priigrati prednost šestih točk (13:7). Črnučani kljub zaostanku niso vrgli puške v koruzo in so se na servis Omana uspeli približati na vsega točko (17:16). Sledil je odgovor domačih, ki so z mirno igro tudi tretji niz pripeljali v svojo korist in tako zabeležili prvo prvenstveno zmago. Tekmo je z blokom zaključil Videčnik (25:21).

Izjava po tekmi

Trener ACH Volley Ljubljana, Radovan Gačič: »S prikazanim danes sem zadovoljen, saj so igralci prikazali odločnost in visoko stopnjo motiviranosti, ki jih je krasila skozi celoten dvoboj. Še posebej me veseli to, da so priložnost za igro dobili vsi naši igralci, ki ne igrajo tako pogosto in jo zelo dobro izkoristili.«