Sportklub 1A. DOL moški

08 / oktober 2022
Fužinar Sij Metal Ravne - Panvita Pomgrad 1:3
Poročilo s tekme

Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta 8 točk, Lednik 1, Križanič, Knuplež (L), Ranc D. 1, Bregar 8, Erpič, Makaš 5, Hribernik, Vučetić 3, Libnik (L), Plesec 16, Kasnik (C)4 in Ranc V. 11.
Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 16, Avšič, Drvarič (C) 4, Vrabl (L), Suhadolnik, Rojnik 19, Kovačič 7, Legen, Milovanović 16, Bedrač 5, Fužir 4 in Novak (L).

Gostje so silovito vstopili v srečanje, po seriji odličnih začetnih udarcev Jakoba Rojnika so povedli s 6:0. Po odmoru so se Korošci počasi začeli vračati, prvi niz se je nepričakovano razpletel v
tesno končnico. Nekaj več sreče in zbranosti so imeli varovanci Dejana Fujsa, ki so uvodni niz dobili z rezultatom 25:27.

Tudi drugi niz se je začel podobno, Prekmurci so hitro povedli in svoje vodstvo le še višali. Rezultat je kazal že 8:16 v korist gostov, ko je spremenjena postava Fužinarja pripravila veliko presenečenje. Z odličnimi začetnimi udarci in igro v bloku so se odbojkarji Fužinarja vrnili v igro in pripravili popoln preobrat ter drugi niz dobili z 28:26.

Tretji niz se je začel drugače, Korošci so dobro odprli niz in povedli z 11:8, a so vodstvo hitro izpustili iz rok in po seriji lastnih napak klonili z 18:25.

Zdelo se je, da bomo na Prevaljah spremljali pet nizov, saj je četa Bogdana Veličkovića niz otvorila s serijo 4:0 in držala vodstvo vse do pozne faze niza. Po domačem vodstvu z 21:19 so gostje z delnim izidom 0:6 vknjižili še drugo zmago v novi sezoni.

Avtor: B. Magdič