Sportklub 1A. DOL moški

28 / oktober 2022
Vinkovič se veseli vrnitve v Mursko Soboto
Pred tekmo Panvita Pomgrad - Calcit Volley
Varovanci Matije Pleška so po zmagi v Pliberku s 3:1 v prvi tekmi prvega kroga pokala CEV na povratni za uvrstitev v naslednji krog potrebovali dva osvojena niza. Svojo nalogo so opravili na najboljši možni način, saj so že po dveh odigranih nizih uresničili svoj načrt, po manjšem padcu zbranosti v tretjem in četrtem nizu pa v petem niso dovolili, da bi taraflex v športni dvorani Kamnik zapustili poraženi.
»Vedeli smo, da povratna tekma ne bo lahka. Mislim pa, da smo v obeh tekmah dokazali, da smo boljša ekipa od SK Zadruge in vesel sem, da smo to potrdili tudi na igrišču. Kako močan je Groningen, naš naslednji nasprotnik, ne vem, verjamem pa, da je premagljiv in da se lahko uvrstimo v osmino finala,« je o tekmi z Dobljani dejal Dino Vinkovič, 19-letni sprejemalec, ki je v letošnji sezoni v Kamnik prišel iz Murske Sobote.
Prav Panvita Pomgrad, trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva, bo tudi naslednji nasprotnik Kamničanov. Zagotovo jo v kamniški ekipi najbolje pozna Vinkovič, ki je še lani nosil njen dres, pred sedmimi leti je zanjo igral tudi Uroš Pavlović. Toda ob tem ne smemo pozabiti, da so tudi Sobočani v primerjavi z lansko sezono doživeli veliko sprememb. Ob Vinkoviču ni več v ekipi Branislava Radovića, Connorja McConnela, Urbana Hafnerja, Jureta Laknerja in Blaža Grabarja, novinci pa so oba tujca iz BiH, sprejemalec Nenad Šormaz in korektor Marko Milovanović, Tit Kovačič, Vid Suhadolnik, Nik Legan, Urban Rajnar in Tine Avšič. Če k njim dodamo še nekdanja mladinska reprezentanta Jakoba Rojnika in Urbana Drvariča, Tina Vrabla in Žana Bedrača, je to ekipa, ki si zasluži spoštovanje.
»Jedro ekipe je podobno lanskemu, so pa v Panviti zadeli v polno z obema tujcema. Dejstvo je, da so odlično vstopili v sezono, saj so še brez poraza. Iskreno povedano, nisem pričakoval, da bodo tako uspešni. Vsekakor je to za nas dovolj veliko opozorilo, da se na tekmo čim bolje pripravimo,« opozarja 19-letni študent Fakultete za strojništvo, ki se veseli vrnitve v Mursko Soboto.
»Osebno komaj čakam, da se tekma začne. Zanimivo bo spet igrati v dvorani, v kateri sem do zdaj igral, da se srečam z nekdanjimi soigralci in vidim svojo družino. Glede na formo, v kakršni so Sobočani, pričakujem tudi dobro tekmo.«
Soboška ekipa je do zdaj v domačem prvenstvu premagala Merkur Maribor, Fužinar SijMetal in v prejšnjem krogu Salonit Anhovo v gosteh, med tednom pa so v osmini finala Pokala Slovenije v gosteh bili boljši še od SIP Šempetra. Veliko težjo so v sredo v pokalu CEV imeli Kamničani.
»Za klub, kot je Calcit Volley, je nekaj normalnega, da si tekme sledijo ena za drugo. Prihodnji teden nas tako čaka še turnir v srednjeevropski ligi, tako da bo tekem več kot dovolj. Tega sem se pred prihodom v Kamnik zavedal in na to sem tudi pripravljen,« se velikega števila tekem veseli 195 cm visoki sprejemalec, ki se zaveda, da v Kamniku vsaj za zdaj še ne bo v ospredju.
»Vedno sem si želel študirati v Ljubljani, zato mi je ponudba Calcit Volleyja še toliko bolj godila. To je bila priložnost, ki sem jo moral zagrabiti z obema rokama. Zavedal sem se, da bodo v ospredju drugi igralci, vendar me to ne moti, saj se še razvijam kot igralec in že trenirati s tako dobrimi soigralci je velika zadeva. Pričakujem, da bom ob njih še boljši, prav tako bo tekem veliko, verjamem, da tudi dovolj priložnosti za dokazovanje,« je prepričan nadarjeni odbojkar, o katerem bomo v prihodnosti zagotovo še veliko slišali.