Sportklub 1A. DOL moški

03 / november 2022
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad
Poročilo s tekme

Hiša na kolesih Triglav – Panvita Pomgrad 2:3 (22, -22, -18, 17, -10)

Športna dvorana Planina Kranj, 100 gledalcev, sodnika Rožej in Bernard.

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič (2), Nanut (15), Glamočanin (1), Tučen (11), Rotar (), Snedec (3), Šikanič (1), Mali (10), Adžović, Jovović (26), Fajfar. Trener: Sašo Rop.

Panvita Pomgrad: Rajnar (), Šormaz (25), Avšič (1), Drvarič (3), Vrabl, Suhadolnik (), Rojnik (18), Kovačič, Legen (1), Milovanović (), Bedrač (8), Fužir (12), Novak. Trener: Dejan Fujs.

Na domačem igrišču v Kranju so si prvo točko priborili gostje, vendar so jim udarec kmalu vrnili domačini. Napaka Triglava pri začetnem udarcu in dvojni blok Rojnika ter Milanovića pa je pripeljal goste v prvo večje vodstvo (1:4). Z močnim napadom Šormaza so le-ti prednost še povečali. Začetnega krča se je Triglavanom uspeli otresti šele po servisu Tučna, ki je zmedel nasprotnike. Z dobro obrambo Fajfarja in blokom Nanuta so tako uspeli domači rezultat izenačiti pri 11:11. Bok ob boku so si nasprotniki stali vse do 14. točke. Do prvega večjega vodstva v prvem nizu je uspelo priti ekipi domačih z asom Tučna in poslano žogo v aut s strani gostov. Sledila je napeta tekma – po skoraj minuto dolgi, napeti točki je Panviti uspelo izenačiti rezultat na 19:19. Ta napeta in izenačena igra je potekala vse do konca prvega niza. Po ponovnem odmoru s strani gostov je sledil servis najbolj rangiranega izvajalca začetnega udarca, Rojnika, kateru so bili Triglavani kos. Triglav je v končnici niza rušil vse pred sabo, za zmago pa so bili še posebej zasluženi servis Snedca, obramba Šikanića in napad Jovovića (25:22).

Z prednostjo je, za razliko od prvega niza, pričela domača ekipa (2:0). Servis Jovovića je povzročil težave nasprotnikom, dodatno pa jih je zmedla tudi lisičja poteza Šikanića. As je ponovno uspel  Tučnu, odličen napad pa Jovoviću. S tem je Triglav pridobil nove 3 točke prednosti (8:4). Prvi odmor v drugem nizu je ponovno zahteval Fujs. Po odmoru so do svoje 7. točke prišli gosti z napadom Bedrača, do 8. pa z blokom Rojnika. Močna želja po zmagi obeh ekip se je kazala v izenačenem rezultatu. Izmenjava ene točke je potekala vse do rezultata 18:20, ko je prvič v 2. nizu uspelo povesti Panviti. Odmor je bil primoran vzeti Rop, po njem pa je šlo Triglavu kot po maslu – prvo točko so dosegli s pomočjo napake gostov, drugo pa z napadom trenutno najboljšega scorerja v ligi, Jovovića. Po napaki kapetana Nanuta so ponovno povedli gosti, ki so dodatni točki dosegli še z napadalno akcijo Šormaza in Rojnika (21:24). Po odlično odigrani akciji je Panvita postregla še z dodatno točko in osvojila 2. niz (22:25).

Začetek tretjega niza je bil izenačen, dokler niso v prednost stopili gosti z napadom Drvariča. Prednost še povečevali, zato je bil prvi odmor sklican že v začetku niza s strani domačinov. Tretji niz je že v začetku nakazoval na zmago Panvite, ki je vodila za pet točk (4:9). Neizprosni udarci Fužirja na servisu in Rojnika na napadu so prednost le povečevali. Triglavi so uspeli razliko zmanjšati na 3, pri čemer je z igrivimi napadi postregel Nanut. Kljub temu so gosti vseeno uspeli povesti za 6 točk z neobranjlivim napadom Tita Kovačiča. Odlično tekmo so gosti pripeljali do konca niza in postregli z zmago (18:25).

Čeprav je po tretjem odigranem nizu kazalo na enostransko predstavo, pa je Triglavu uspelo vstati iz pepela ter prikazati dobro igro. Vodili so za tri točke, ko je Fujs sklical odmor, po katerem so do svojih prvih pik prišli gosti. Tokrat so za 5 točk uspeli povesti Triglavi, ki so se izkazali tako pri sprejemu kot tudi v bloku in na napadu. Po sprejemu Fajfarja in napadu Jovovića ter asu Malija je Triglav prišel v vodstvo šestih točk (11:5). Vodstvo so domačini držali skozi cel četrti niz in tudi dokazali česa so spodobni, saj je šel niz v njihove roke z rezultatom 25:17.

Ponovno so domačini na domačem igrišču igrali peti niz. Zadnji niz se je pričel z izenačenjem na 1:1. Jovović je postregel z odličnim servisom, vendar ga je uspelo ubraniti nasprotnikom in zaključiti z napadom Šormaza. Prvo večje vodstvo treh točk je šlo v roke Panviti. Nazaj v igro pa je domačinom uspelo priti z blokom Tučna. Panvita je vodila skozi celotni peti niz, domačini pa so jim stali trdno za petami. Nervoza je bila vidna na strani gostov, ki so storili par napak in dovolili Triglavu priti v vodstvo (7:6). Vodstvo domačih pa je dalo zagon Panviti, še posebej Kovačiču, Fužirju in Šormazu, ki je povedla za tri točke. Igro so do konca petega niza narekovali gostje in tudi zmagal z rezultatom 10:15.