Sportklub 1A. DOL moški

04 / november 2022
Šele po Črnučah o Nizozemcih
Pred tekmo Calcit Volley - Črnuče
Čeprav se je november šele dobro začel, so za varovanci Matije Pleška že tri tekme v srednjeevropski ligi. Vse tri so Kamničani dobili, najtežja je bila proti SK Zadrugi Aich/Dobu, ki so ga v manj kot 14 dneh premagali še tretjič, Spartak Myjavo in Mladost Ribolo pa so premagali po dobri uri igre. Hkrati je bila to tudi priložnost, da so zaigrali nekateri mlajši kamniški odbojkarji, v prvi vrsti Dino Vinkovič, ki je potrdil, da se bo nanj v prihodnosti lahko resno računalo, kar velja tudi za Miho Okorna, ki bo v domačem prvenstvu sicer še naprej igral za drugo člansko ekipo v 2. DOL. Toda vse te tekme so preteklost, že v soboto v Kamnik prihajajo Črnučani, najbolj pozitivni presenečenje dozdajšnjih petih krogov domačega prvenstva. Ekipa Iztoka Kšele je doma premagala Merkur Maribor in Salonit Anhovo, v gosteh Fužinar SijMetal Ravne, praznih rok pa so ostali na tekmah z ACH Volleyjem in Panvito Pomgradom.
»Črnučani imajo v svojih vrstah dva, tri igralce, ki imajo resnično visok potencial. Njihova ekipa je že nekaj let skupaj, vsako leto so starejši, bolj izkušeni. Veliko breme je na Martinu Valenčiču, ki se je vrnil po poškodbi. Zanj sem vesel, da spet igra zelo dobro, upam, da ne bo tudi proti nam, potem sta tu še Sešek in Rojnik, ob tem pa so tudi dobro vodeni. V vsakem primeru lepa ekipa, zato zame njihove dobre igre niso presenečenje, zato nas čaka normalna tekma, ki jo bo treba vzeti resno, če bomo želeli, da se bo končala v našo korist,« je o sobotnem nasprotniku z izbranimi besedami dejal Matija Pleško, trener kamniške ekipe.
V prestopnem roku so Črnučane zapustili Črtomir Bošnjak in Primož Mejal, ki sta odšla v ACH Volley, z igranjem odbojke so prenehali Bine Slovnik, Aljaž Gornik, Aleksander Tepič, po poškodbi se je vrnil Martin Valenčič, na posodo sta prišla Luka Marovt (ACH Volley) in Vid Ramšak (Fužinar), iz njihove druge ekipe pa 18-letni bloker Matic Češnovar in sprejemalec Jaka Hribar.
Sobotna tekma bo za slovenske podprvake tudi že priprava na sredino tekmo pokala CEV, v kateri bodo gostili nizozemsko ekipo Lycurgus.
»Sam o Nizozemcih razmišljam že nekaj časa, vendar tega pred igralci nisem ravno izpostavljal, saj smo imeli tekmo za tekmo. Na žalost nismo imeli vpliva na poškodbe, da bi že tekme v srednjeevropski ligi izkoristili za pripravo na Lycurgus, ki pa je že dobro pregledana ekipa. Lahko rečem, da gre za napadalno usmerjeno ekipo, visoko, ves čas pritiskajo s servisi, praktično vsi so skok serverji, ampak še bolj podrobno se jim bomo posvetili po tekmi s Črnučami.