Sportklub 1A. DOL moški

19 / november 2022
Fužinar Sij Metal Ravne - Calcit Volley 0:3
Poročilo s tekme

Fužinar Sij Metal Ravne: Cafuta 6, Lednik, Knuplež (L), Ranc D., Bregar 19, Erpič 2, Makaš 5, Levar, Hribernik, Vučetić, Libnik (L), Plesec 8, Kasnik 2 in Ranc V.. Trener Bogdan Veličković
Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 6, Vinkovič, Lazar, Klobučar 9, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 3, Sosa 8, Mitrašinović 4, Aponza 7 in Pavlović 11. Trener Matija Pleško, pomočnik Jurij Žavbi

Aktualni državni podprvaki iz Kamnika so prvič po petih letih spet gostovali na Ravnah. S Fužinarjem so nekoč bili bitke za najvišja mesta, tokrat pa so bili varovanci Mitje Pleška postavljeni v vlogo jasnih favoritov, ki so jo potrdili tudi s predstavo na igrišču. Gostje so pred lepim številom koroških navijačev slavili z 0:3.

Domači so pogumno vstopili v dvoboj in povedli s 5:2, prekaljeni gostje pa so se držali svojega načrta in kljub bledi igri držali priključek s Korošci. Niz je bil izenačen vse do rezultata 19:19, takrat so gostje le stopili na plin in po seriji dobrih začetnih udarcev niz pripeljali do zmage s 25:21.

Drugi niz se je začel obratno od prvega, Kamničani so hitro povedli in prišli do izdatne prednosti že pri rezultatu 8:3. Domači strateg Veličković tudi z odmorom ni uspel obrniti toka igre, gostje so vseskozi vodili s prednostjo med 4 in 6 točk, v zaključku pa so pritisk še stopnjevali in niz dobili z razliko osmih točk.

Začetek tretjega niza je gostujoči trener Pleško spremenil začetno postavo, igralci Fužinarja so to v začetku niza izkoristili in si priigrali minimalno prednost. A so igralci Calcita do sredine niza prešli v vodstvo z dvema točkama razlike, ki so ga ohranili do konca niza in s tem tekmo pripeljali do zmage s 3:0.

OKF