Sportklub 1A. DOL moški

01 / december 2022
Uroš Planinšič: Upam, da bomo tokrat izkoristili svoje priložnosti
Pred tekmo Calcit Volley - ACH Volley
Že pred četrtkovo tekmo osmine finala pokala Slovenije je Uroš Planinšič, letošnja kamniška okrepitev na mestu podajalca, opozarjal, da bi novomeška Krka lahko bila neugodni nasprotnik. Toda tudi po njegovi zaslugi do presenečenja ni prišlo, Kamničani so po izgubljenem uvodnem nizu slavili s 3:1, verjetno pa so bile njihove misli delno že usmerjene v sobotni tretji letošnji obračun z najboljšo slovensko odbojkarsko ekipo. Občutek je, da bi kamniški odbojkarji na obeh letošnjih tekmah z Ljubljančani lahko iztržili ugodnejši izid. Še zlati na zadnji medsebojni, v srednjeevropski ligi.
»Dejstvo je, da se prejšnjo sredo ne mi ne Ljubljančani nismo ravno izkazali z igro. Oboji smo imeli priložnosti za zmago, vendar so jih oni na našo žalost izkoristili. V soboto bo nova priložnost, da pokažemo več energije in mislim, da si spet lahko priigramo nove priložnosti. Upam, da jih bomo tokrat tudi izkoristili in osvojili kaj več kot le en niz,« v ugodnejši razplet sobotnega obračuna verjame Planinšič.
Čeprav so v četrtek Kamničani imeli pokalno tekmo s Krko, bodo verjetno bolj utrujeni v tekmo vstopili ljubljanski odbojkarji, ki so le dan prej igrali pet nizov v ligi prvakov proti turški ekipi Ziraat Bank Ankara. Kako je igrati v ligi prvakov, je lani okusil tudi 24-letni odbojkar, ki je prvoligaške tekme začel igrati v Hočah, nato pa je štiri leta nosil dres Merkur Maribora.
»Tekme v ligi prvakov so nekaj posebnega. Predstavljajo tudi velik psihični napor, vendar ima ACH izkušeno ekipo, ki praktično skozi vso sezono igrajo tekme v ritmu sreda-sobota, kar ne nazadnje velja tudi za nas, tako da to na njihovo igro ne bi smelo vplivati. Vseeno mislim, da bi lahko imeli nekaj prednosti pred njimi že zato, ker bomo igrali v svoji dvorani, ki je za nasprotnike lahko zelo neugodna.«
In kaj je tisto, na kar bodo morali biti Kamničani še zlasti pozorni?
»Zagotovo sta to servis in sprejem. Že vso sezono se mučimo s servisom in z njim naredimo premalo, ko bi se s kakšno dobro serijo vrnili v igro, tako da bo zelo pomembna naša igra na servisu. Druga stvar pa je sprejem, kako bomo igrali 'side-out', da čim prej pridemo do svojega servisa.«
Kamniški odbojkarji so z dozdajšnjim potekom sezone bolj ali manj lahko zadovoljni. Edina izjema je povratna tekma prvega kroga pokala CEV in poraz v Groningenu, ki je pomenil letošnje slovo od Evrope.
»Prišlo je do spleta nesrečnih okoliščin, ko smo ravno na tej tekmi prikazali svojo najslabšo igro sezone, nato pa je o napredovanju odločal še zlati niz. Potem ko smo slabo odigrali redi del tekme, je bilo težko nekaj več narediti še v zlatem nizu. Čeprav se igra le do 15. točke in je zato možnost presenečenja večja, se nam ni izšlo. Sicer smo bili blizu, ampak … Škoda, ker so tekme v Evropi vedno dodatna spodbuda za igralce, toda zdaj se moramo osredotočiti v nadaljevanje sezone. Prepričan sem, da bomo imeli do konca sezone še veliko priložnosti, da dokažemo svojo kakovost,« je prepričan Planinšič, ki meni, da so se igralci med sabo zdaj že »začutili« in dihajo kot ekipa.
»Dejstvo je, da smo na novo sestavljena ekipa. V njej je deset novih igralcev in normalno je, da je bil potreben čas, da se spoznamo tako na igrišču kot izven njega. Na kratko rečeno, da se začuti kemija v ekipi, ki v najtežjih položajih lahko obrne tekmo v tvojo korist. Tudi sam se privadil na življenje v Kamniku, tako da se dobro počutim,« je pred sobotnim derbijem z Ljubljančani dejal bodoči inženir živilstva in prehrane.