Sportklub 1A. DOL moški

03 / december 2022
Calcit Volley - ACH Volley Ljubljana 2:3
Poročilo s tekme

Calcit Volley - ACH Volley  2:3 (-20, 18, 20, -23, -12)
Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Miklošič, Goznik.

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 1, Vinkovič, Lazar 2, Klobučar 20, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 15, Sosa Sierra 19, Mitrašinović 2, Aponza 8, Pavlović 9. Trener: Matija Pleško
ACH Volley: Mejal, Šket 9, Mašulović 3, Todorović 2, Bošnjak 1, Koncilja 6, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 14, Videčnik 11, Kök 9, Šen 6. Trener: Radovan Gačič

Kamniški in ljubljanski odbojkarji so se v letošnji sezoni pomerili že dvakrat, obakrat v dvorani Tivoli, obakrat pa je bil s 3:1 boljši ACH Volley. Zadnjič prejšnjo sredo, ko sta ekipi igrali na turnirju srednjeevropske lige. Toda na obeh tekmah so imeli Kamničani svoje priložnosti, da bi bil izid zanje ugodnejši, zato so vse svoje napake iz teh dveh obračunov skušali popraviti v prvi domači tekmi proti aktualnim državnim prvakom.

Vendar v uvodnem nizu Kamničani v tem niso bili uspešni. Res je, da tudi ACH Volley ni igral ravno prepričljivo, toda še vedno z manj lastnimi napakami in bolj prepričljivo na servisu. Že začetek prvega niza je dal slutiti, da se bo nagnil na gostujočo stran, kajti po bloku Danijela Koncilje je bilo 4:8 za Ljubljančane, po dveh lastnih napakah kamniške ekipe že 5:10. S tremi zaporednimi točkami so se jim domačini še približali na minus dve točki zaostanka (8:10). To je bilo bolj ali manj tudi vse, kar je Kamničanom uspelo v uvodnem nizu. Gostje so hitro pobegnili na 9:14, bilo je 13:20, niz, v katerem je domača ekipa naredila kar 13 lastnih napak pa je z blokom končal Matic Videčnik.
Začetek drugega niza je pripadel domačim odbojkarjem, ki so po napaki gostov povedli s 6:2, z blokom Jana Klobučarja že z 10:4. Radovan Gačič je vzel še drugi polminutni odmor, ki Kamničanov ni zaustavil. Še naprej so bili prodorni v napadu, visoki v bloku in po dveh zaporednih, Jureta Okrogliča in Luisa Sierre Sose, ki je drugi niz začel na mestu korektorja, je bilo že 18:10 za Calcit Volley. Gostje tudi ob številnih menjavah niso spremenili poteka niza, v katerem so Kamničani kar sedemkrat zaustavili goste z blokom. V končnici niza je domači ekipi težave na sprejemu povzročil Matej Kök, tako da so Kamničani šele po peti zaključni žogi le prišli do izenačenja v nizih.
V začetku tretjega niza so Ljubljančani z blokom Videčnika prvi prišli do dveh točk prednosti (3:5), toda na osmi točki so Kamničani izid izenačili. Napad gostov je z blokom zaustavil Sierra Sosa. S tem pa začetnih udarcev Uroša Planinšiča še ni bilo konec, kajti sledila sta dve zaporedni točki Klobučarja, druga z blokom in nov blok Kamničanov, tokrat drugega Uroša v njihovi ekipi, Pavlovića, za 11:8. Z asom je Ljubljančane v igro vrnil Alen Šket (12:12), ki je poskrbel tudi za njihovo novo vodstvo (13:14). Vendar kamniške ekipe to ni zaustavilo in po novem bloku, dvanajstim na tekmi, četrtim Pavlovića, so gostom pobegnili na 18:16. Kamniški bloker je bil zaslužen tudi za domače vodstvo z 21:18. Svojo prednost so domačini v končnici povečali na pet točk (24:19), kar je bilo dovolj za drugi osvojeni niz na tekmi.
Tudi v četrtem nizu so bili gostje tisti, ki so prvi prišli do dveh točk prednosti (2:4). Trikrat so jih Kamničani ulovili, zadnjič pri 8:8, po dveh njihovih zaporednih napaka pa so Ljubljančani povedli z 9:13. Sierra Sosa je s tremi zaporednimi točkami, zadnji dve je dosegel z asom, zaostanek odbojkarjev Calcit Volleyja znižal le še na točko (14:15). Tudi z malce sreče je Okroglič z asom izid izenačil na 16:16, z novim asom, tokrat Luke Lazarja pa so Kamničani povedli z 18:17, vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po servisih Alena Šketa so spet zaostajali za dve točki (18:20). ACH Volley je imel tudi dve zaključni žogi za izenačenje v nizih, izkoristili so drugo.
Podobno kot v četrtem nizu so tudi v tie-breaku Ljubljančani pobegnili na 2:4, po novi napaki domačinov že na 3:6. Po polminutnem odmoru Pleška so gostje z blokom in asom Klemna Šena na menjavo strani odšli s prednostjo petih točk. Kamničani se še niso predali in po bloku Pavlovića so se gostom približali na dve točki zaostanka (8:10). Obakrat so gostje prednost ubranili, Nikola Gjorgiev pa je svoji ekipi priigral dve točki. Calcit Volley je ostal pri eni.

Izjavi po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja:
"Prvi niz res ni bil najboljši, do tie-breka pa smo bili enakovredni Ljubljančanom. Žal smo tie-break slabo začeli, vendar se nismo predali do konca, kar ni bilo dovolj za zmago. Navkljub porazu je to lahko dobro vodilo za naprej, morali pa bomo vztrajati na svoji poti. Dejstvo je, da smo iskali najboljšo rešitev na mestu korektorja, zato smo v drugem nizu na tem mestu začeli igrati s Sierro Soso. Pač imamo različne zasedbe in skušamo najti tisto pravo v vsaki tekmi. Prvenstvo bo še dolgo, mislim, da smo vse bližje ACH Volleyju."

Radovan Gačič, trener ACH Volleyja: "Žar v naši ekipi sploh ni bil vprašljiv, kajti že pred sredino tekmo v ligi prvakov smo vedeli, da je pred nami težek teden. Veseli me, da smo ponovno našli dovolj mentalne moči, da smo prišli do zmage. Objektivno nismo prikazali ravno najboljše igre, domačini so izkoristili to, kar jim je bilo ponujeno, toda na koncu sem tudi z dvema osvojenima točkama zadovoljen. O kakšni kakovosti tekme ne bi govoril, mi smo igrali pod svojimi sposobnostmi, tako taktično kot tehnično, a kot rečeno, na koncu šteje zmaga."