1B. DOL moški

08 / januari 2023
Črnuče II - ATHOS Kostanjevica 3:1
Poročilo s tekme

Črnuče II - ATHOS Kostanjevica 3:1 (18:25, 25:19, 25:22, 25:14)

Črnuče II: Ritmanič 1, Mivšek 27, Rutar (C) 5, Kosanc, Zajc, Elikan 5, Vindišar 4, Šenk 2, Drobež, Lenič 11, Hribar 15, Rojc (L), Čučulovič (L). Trener: Jaka Bevc
ATHOS Kostanjevica: Štefanič G. 3, Štefanič U. 4, Tomazin, Lajkovič 7, Vidic, Štefanič M. 13, Gašpar 8, Jakše, Pucelj (C) 5, Košir (L), Mohar (L). Trener: Srečko Starič

Tekma lanskoletnih drugoligašev, ki se letos borita za obstanek v prvi B ligi, se je začela izenačeno, z nekaj zgrešenimi servisi na obeh straneh. Gostje so bili boljši v igri prek centrov, kljub temu so se Kostanjevčani prvič odlepili za dve točki šele pri 17:19. Pri Črnučanih sta namesto Hribarja in Rutarja vstopila Kosanc in Zajc, a končnica niza je v celoti pripadla gostom, zlasti zaradi slabe obrambe domačih v polju.

V drugem nizu je vlogo libera Črnučanov prevzel Čučulovič namesto Rojca, domači pa so si z bolj zbrano igro ustvarili prednost 10:6, ko je trener Kostanjevice Starič posegel s polminutnim odmorom. Začasno so znižali zaostanek na dve točki, a so potem pri 15:11 porabili še drugi time-out. Črnuškega blokerja Šenka je zamenjal Vindišar, po asu Rutarja pa se je naskok Črnučanov zvišal na pet točk in to prednost so ohranjali vse do konca niza.

Tudi v tretjem nizu sta se moštvi izmenjevali v vodstvu. Ko je pri rezultatu 14:14 na servis s klopi prišel domači sprejemalec Ritmanič, so se Črnučani z dvema zaporednima točkama za nekaj časa oddaljili, v končnici pa si z dvema točkama na servis Hribarja povišali prednost na štiri točke, kar je bilo za goste neulovljivo.

Po dobrem začetku Črnuč v četrtem nizu in nato hitrem izenačenju, so domači stopnjevali tempo in znova povedli z 11:6. Sledili sta dve uspeli potezi domačih (ali pa - z drugega vidika - nespretnosti gostov v polju) in pri 17:10 je postalo jasno, da bo ta zaostanek skoraj nemogoče izničiti. Preostanek niza je bil tako le še formalnost.