1B. DOL moški

15 / januari 2023
KEKO Oprema Žužemberk - Črnuče II 2:3
Poročilo s tekme

V zadnji tekmi drugega kroga 1. B DOL je domačo ekipo presenetila mlada ekipa iz Črnuč, ki je v slabih dveh urah premagala blede Žužemberčane. Že začetek prvega niza je nakazal, da domača ekipa ni pri igri, saj je bila neučinkovita predvsem v napadu. Tako so Črnučani povedli že takoj na začetku, Žužemberčani so jih ujeli pri 10, nakar sta se ekipi izmenjavali v vodstvu do končnice, prvo žogo so imeli domači, nato pa so tretjo žogo za niz izkoristili gostje, ki so se dobljenega niza zelo razveselili. 

Drugi niz so bolje začeli domači, prišli do vodstva 4 točk in niz dobili z rezultatom 25:18. V tretjem nizu sta se ekipi borili točko za točko do rezultata 13:13, nato so Žužemberčani po zaslugi dobrega servisa Vidmarja in Koncilje izdatno povedli in niz gladko dobili na 16. V četrtem nizu so na začetku za tri točke povedli gostje, nato so v sredini niza povedli Žužemberčani za tri 13:10, nakar pa so predvsem po zaslugi serije napak domačih v napadu in dobri igri Črnučanov slednji pobegnili za nekaj točk in niz gladko dobili na 20. 

V tie-breaku so bolje začeli gostje, domači so jih še ujeli pri 3 in nato 7, nakar jim je pošla koncentracija, storili dve zaporedni napaki in Črnuče so povedle z 10:13, domači so se še približali na 12:13 in 13:14, nakar pa je Rojc z uspešnim napadom zaključil sago domačih.

Ekipa Črnuč se je zelo dobro pripravila na igro KEKO Opreme, kljub temu pa je bilo v domači vrsti preveč nervoze, posledično je bila realizacija napadalnih akcij premalo učinkovita za kaj več kot dva dobljena niza. Ekipa Črnuč se je dobljene tekme zelo razveselila, domači pa bodo morali ta grenek poraz hitro prebroditi, saj v sredo v Žužemberku gostuje vedno neugodna Brezovica.