1B. DOL moški

28 / januari 2023
ATHOS Kostanjevica - Krka 1:3
Poročilo s tekme

Na tekmi 16. kroga 1.B državne odbojkarske lige sta se v dvorani osnovne šole Kostanjevica na Krki pomerili dve dolenjski ekipi, in sicer trenutno sedmo uvrščena ekipa ATHOS Kostanjevica in z naskokom prvo uvrščena ekipa Krke. Na zanimivem srečanju smo videli dober odpor mlade kostanjeviške ekipe, vendar so na koncu prednjačile izkušnje, ki pa so bile na strani novomeške Krke, ki se je veselila nove prvenstvene zmage z rezultatom 1:3.

V prvem nizu so domači odbojkarji Kostanjevice zaigrali popolnoma sproščeno, kar se je odražalo na rezultatu. Odbojkarje Krke so ujeli na t.i. levi nogi in uvodni niz presenetljivo zmagali (25:22).
Sledil je odziv favoriziranih novomeščanov, ki skozi celoten drugi niz imeli pobudo ter ga zasluženo osvojili na 16. točki. Kostanjeviški odbojkarji so tudi v tretjem in četrtem nizu držali stik z nasprotnikom in bili enakovreden nasprotnik. Vseeno pa so bili v končnici tretje in četrtega bolj zbrani odbojkarji Krke in zabeležili še 16. zaporedno zmago v prvenstvu.