1B. DOL moški

11 / februari 2023
Špan Brezovica - Krka 1:3
Poročilo s tekme

Tekmo so bolje začeli gostje iz Novega mesta, ki so v začetku prvega niza povedli s 3:7. Pri tem rezultatu so domači vzeli prvi odmor. Po time-outu so zaigrali bolje in izid poravnali na 10:10, prvič povedli z 11:10 in tudi gostujoči trener je vzel time-out. Po time-outu sta se ekipi do rezultata 13:13 izmenjavali na servisu, nato pa je pobudo prevzela Brezovica in niz ji je uspelo dobiti z rezultatom 25:21.

Drugi niz se je začel izenačeno. Nobeni izmed ekip ni uspelo priti do prednosti več kot točke do rezultata 5:5. Gostje so nato zaigrali bolje kot domači in uspeli priti do prednosti štirih točk pri 6:10 in domači trener je vzel odmor. Tudi po odmoru so gostje igrali bolje in razliko v rezultatu samo še povečali. Špan Brezovica se je uspela nato približati na dve točki zaostanka in trener Krke je vzel odmor. Krka je nato dosegla dve zaporedni točki in Brezovica je vzela svoj drugi odmor v drugem nizu. Po time-outu so bolje še vedno igrali gostje in niz jim je uspelo dobiti z 18:25.

Tretji niz sta ekipi začeli izenačeno, do manjše prednosti je uspelo priti Brezovici, ki je povedla z 8:5 in gostujoči trener je vzel prvi odmor v tretjem nizu. Gostje so nato zaigrali bolje, pri 11:11 jim je uspelo izenačiti in potem povesti z 11:13, ko so domači vzeli svojo prvi time-out. V nadaljevanju niza je bolje igrala Krka in pri rezultatu 17:20 so domači izkoristili drugi time-out. Krka je tudi po drugem time-outu niz nadzorovala in ga dobila z 20:25.

V četrtem nizu je bolje začela Krka, ki je povedla že z 0:4, nato pa nadaljevala z dobro igro in pri 3:8 je domači trener vzel prvi odmor v četrtem nizu. V nadaljevanju niza je Krka še povečevala prednost in nadzorovala potek igre. Pri zaostanku 6-ih točk pri 13:19 so domači vzeli še drugi odmor. Brezovica se je približala na štiri točke (16:20) zaostanka in gostje so vzeli time-out. Gostje so nato povedli z 18:24, vendar pa je Brezovici uspelo rezultat približati na 22:24. Gostje so niz nato dobili z 22:25.