1B. DOL moški

11 / februari 2023
Črnuče II - ATHOS Kostanjevica 3:0
Poročilo s tekme

Tekmo so bolje začeli domači, ki so po dveh blokih Mivška povedli s 5:1. Gostje so priključek ujeli na 5:5, nakar je sledila izenačena igra do 10:9. Domačini so po zaslugi dobrega začetnega udarca in igre blok-obramba naredili delni izid 10:3 in povedli 20:13. Gostje se niso predali, a niz je vseeno pripadal domačim s 25:21.

V drugem nizu smo videli podoben začetek kot v prvem. Domači so po uspešnih napadih Leniča in Mivška povedli z 8:3, nakar je gostujoči trener vzel prvi time-out. Ta ni prinesel spremembe in pri rezultatu 13:6 je gostujoči trener porabil še drugi odmor. Domači so prednost zadržali tudi v končnici niza, ki so ga dobili s 25:16.

Bolj napet je bil tretji niz, kjer so gostje iz Kostanjevice povedli s 4:2. Črnučani so z boljšo igro v napadu povedli z 9:7, ko trener Kostanjevice vzel odmor. Ekipi sta se v vodstvu izmenjavali do 21. točke. Domači so tekmo zaključili z asom in dvema uspešnima napadoma preko Hribarja in Leniča. Končni rezultat 3:0 (21, 16, 22)

Igralci Črnuč so ohranili serijo dobrih predstav, ki jo je prejšnji teden prekinil zgolj poraz v Novem mestu. Na zadnjih šestih tekmah so zabeležili pet zmag in se lepo učvrstili na šestem mestu. Zaradi poškodb je kot libero zaigral tudi trener ekipe Črnuč, Bevc.

Izjava po tekmi

Juš Vindišar, Črnuče: "Vsi smo vedeli, da je to tekma na kateri moramo osvojiti 3 točke in vesel sem, da smo jih. Kljub temu, da je Kostanjevica prišla z okrnjeno zasedbo smo vedeli, da tekma ne bo lahka, saj tudi njim vsaka osvojena točka pomeni veliko. To se je dokazalo v tretjem setu, ko so se nam še najbolj približali. Ampak nam je uspelo ohraniti mirno glavo in tekmo končati s 3:0."