1B. DOL moški

25 / februari 2023
SIP Šempeter - Krka 0:3
Poročilo s tekme

ŠD Šempeter, gledalcev 50, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Klinar (Žirovnica).

Tekmo so bolje začeli Šempetrani, ki so po bloku Novaka in zaključenem napadu Hircija povedli s 4:1. Gostje so že v naslednji menjavi dosegli pet točk zapored ter povedli po asu Lindiča in bloku Lavriča (4:6) za prvi odmor domačega trenerja. Po še enem bloku Lavriča in zaključenem napadu Pulkota je na semaforju bilo 4:8. Gostje so nadaljevali dobro v napadu in po zaključenem tempu Lavriča je rezultat bil 7:12. Po bloku Špes Pobregarja in napaki na podaji gostov so se Šempetrani približali na 12:16. Domači trener je po zaključenem napadu Pulkota (13:19) vzel še drugi odmor. Šempetrani se niso uspeli več približati in po zaključenem napadu Kosmine je prvi niz pripadel gostom (17:25).

Drugi niz so bolje začeli gostje, ki so po zaključenem napadu Kosmine in Pušnika vodili z 2:5. Po zaključenem napadu in bloku Špes Podbregarja so se Šempetrani približali na točko zaostanka (5:6). Gostje so povedli za štiri po zaključenem napadu Pulkota in Kosmine (7:11). Po še enem zaključenem napadu Kosmine 7:12 je domači trener vzel prvi odmor. Domači trener je po asu Lindiča (7:14) vzel še drugi odmor. Gostje so nadaljevali uspešno v napadu in Šempetranom niso dovolili, da se približajo, tako je po zaključenem napadu Pulkota (9:19) in domači trener je dal priložnost za igro mlajšim igralcem iz klopi. Po napaki na servisu Špes Podbregarja je drugi niz pripadel gostom z 12:25.

Tretji niz so tako kot drugega bolje začeli gostje, ki so po dveh asih Hafnerja in napaki v napadu Bukovnika povedli z 0:4. Po bloku Kosmine in napaki Špes Podbregarja je rezultat bil že 1:8. Domači trener je po zaključenem napadu Hardta (3:11) vzel prvi odmor. Domači trener je vzel še drugi odmor po zaključenem napadu Kosmine (5:14). Šempetrani se niso več uspeli približati in po zaključenem napadu Hardta (12:25) so se gostje lahko veselili dvajsete zmage v prvenstvu.