1B. DOL moški

27 / februari 2023
Šoštanj Topolšica - Korvolley Mislinja 3:0
Poročilo s tekme

Tekma je bila pomembna za obe ekipi. Domačini se borijo za drugo mesto na lestvici in dodatne kvalifikacije medtem ko se Korošci borijo za obstanek v ligi. 

Kljub temu, da je v Šoštanj prispelo le sedem igralcev ekipe Korvolley, so bili odločeni, da poskušajo presenetiti favorizirane domačine. Uvodni niz so bolje pričeli gostje, ki so povedli z 2:5. Domačini so se hitro zbrali in z delnim izzidom 5:0 povedli s 7:5. Vse do 14. točke so Šoštanjčani vodili. Po seriji napak domačih in uspešnima napadoma gostov, je bil rezultat ponovno poravnan (14:14). Domači strateg je bil prisiljen vzeti odmor, ki pa je odlično deloval na domače fante, saj so povedli z 20:15. Kljub drugem odmoru gostov, se ritem igre ni spremenil. Domači so uspešno zaključili niz z rezultatom 25:19.

Podobno kot prvi niz so gostje pričeli v drugem. Povedli so z 2:5, domačini pa so jih ujeli na šesti točki.  Vse do dvajsete točke sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Po treh uspešnih napadih Šoštanjčanov v sami končnici niza, so ti le uspeli streti odpor gostov in niz uspešno zaključiti v svojo korist. Rezultat na semaforju je kazal 25:21 za Šoštanjčane.

Tretji niz se je pričel podobno kot prejšnja dva. Vse do 13. točke sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, nakar so domačini zaigrali boljše in niz uspešno pripeljali do konca ter slavili s 25:18.