1B. DOL moški

04 / mars 2023
ATHOS Kostanjevica - SIP Šempeter 3:2
Poročilo s tekme

Na zadnji tekmi 3. dela 1. B DOL sta se v dvorani osnovne šole Kostanjevica pomerili ekipi ATHOS Kostanjevica in SIP Šempeter. Na zanimivem obračunu, na katerem sta obe ekipi prikazali atraktivno igro, so se na koncu svoje 3. prvenstvene zmage veselili domači odbojkarji Athosa Kostanjevica.

V prvem nizu smo videli odličen začetek domačih odbojkarjev, ki so po uspešnem napadu Božica povedli z 11:4. Šempetrani so v nadaljevanju zaigrali bolje in prednost na 17. točki izničili. V končnici so bili bolj zbrani kostanjeviški odbojkarji, ki so z borbeno igro osvojili uvodni niz.
Tudi v nadaljevanju tekme smo spremljali boj za vsako točki ter bučno podporo s tribun, ki je prinesla odbojkarjem Athos-a uspeh tudi v drugem nizu, ki so ga domači odbojkarji, tako kot v prvem nizu, zmagali na 23. točki.
Odbojkarji Šempetra se kljub zaostanku z 2:0 v nizih niso predali, z močnim začetnim udarcem so povzročili nemalo težav mladim kostanjeviškim odbojkarjem, ki so lovili tekmece od samega začetka (3:7). Gostje so z zbrano igro niz v mirni končnici pripeljali do konca (21:25).
Podobno kot v tretjem, so tudi v četrtem nizu imeli pobudo odbojkarji SIP Šempetra, ki so bili učinkoviti v napadu in naredili manj neizsiljenih napak, kot na drugi strani odbojkArji Athosa. Tudi četrti niz se je končal v korist gostov iz Šempetra (20:25).
V odločilnem, petem nizu, smo spremljali požrtvovalno igro na obeh straneh in izenačeno igro vse do menjave strani. Takrat so si kostanjeviški odbojkarji s servisi Božiča priigrali tri točke prednosti, ki so zadostovale v napeti končnici za tretjo zmago domačih odbojkarjev (15:13).