1B. DOL moški

05 / oktober 2022
Korvolley Mislinja - Črnuče II 1:3
Poročilo s tekme

Center za zdravje in šport, Mislinja; gledalci: 40; sodnika: Goznik Smiljan – Dukarić Mirko

Na tekmi 1. kroga 1. B odbojkarske lige za moške smo spremljali obračun domačinov Korvolley Mislinja in ekipe Črnuče II. Domači odbojkarji so z izjemo prvega niza odigrali slabšo odbojkarsko predstavo, ki ni navdušila gledalcev v dvorani. 

Uvod v 1. krogu lige je postregel z izenačeno igro, saj si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti. Vse do sredine niza smo spremljali mrtvi tek obeh ekip, nato pa so domačini z uspešno zaključenim napadom Vetriha in napako v obrambi gostov iz Črnuč povedli za dve točki (18:16) ko je gostujoči trener Bevc Jaka zahteval prvi polminutni odmor. Tudi po odmoru se gostujočim odbojkarjem ni uspelo približati domačinom iz Mislinje, saj so ob vstopu v končnico niza bili ponovno v zaostanku s (23:17) kar je bil razlog še za drugi odmor gostov. Domači odbojkarji so v nadaljevanju niza nadzirali potek igre in do zaključka držali prednost, niz pa uspešno zaključili po napaki servisa gostujočega odbojkarja Mivška. (25:19).

Začetek drugega niza smo spremljali podoben razplet kot so ga igralci prikazali v uvodnem prvem nizu, nato pa so gostje prevzeli pobudo in z odličnimi servisi Lenčiča prednost povišali za štiri (11:15) ko je domači strateg Urban Oder posegel po prvi minuti odmora drugega niza. Domači odbojkarji so v nadaljevanju niza povsem popustili tako v obrambi kot v napadu saj so naredili preveč lastnih napak zato so gostje razliko samo še povečevali (15:21). Gostje iz Črnuč so gladko in zasluženo dobili drugi niz z razliko petih točk (20:25).

Tretji niz se je na začetku pričel bolj izenačeno (2:2), nato pa so gostje iz Črnuč prestavili v še višjo predstavo in bledim Mislinjčanom, ki so delali številne napake skozi celotni tretji niz niso dovolili presenečenja. Z izjemo redkih prebliskov so bili Mislinjčani proti borbeni in razigrani ekipi na nasprotni strani mreže povsem nekonkurenčni. Odbojkarji Črnuč so zbrano niz pripeljali do konca saj je Hribar uspešno zaključil napad po slabšem sprejemu Mislinjčanov za zmago v tretjem nizu z razliko osmih točk (17:25).

Četrti niz so bolje začeli gostje iz Črnuč saj so Mislinjčani z napakami v napadu in na začetnem udarcu dovolili, da so gostje pobegnili na plus tri (0:3). Gostje iz Črnuč tudi v nadaljevanju niza niso popuščali zaključevali so svoje napade, medtem ko je Mislinjskim fantom zmanjkalo natančnosti. Tako kot že celotno srečanje so gostje še naprej odlično izvajali začetne udarce in blokirali kar jim je prineslo prednost sedmih točk, ko je pri izidu (7:14) domači trener Urban Oder zahteval prvi polminutni odmor. Domači fantje so tik pred končnico le zaigrali bolje saj so z uspešnim napadom Vetriha in servis asom organizatorja domače ekipe Tomšiča uspeli rezultat znižati na dve točki zaostanka (17:19), kar pa je bil razlog za prvi odmor gostov iz Črnuč. Bolj mirno roko in pa zbranost pa so v končnici imeli gostje, ki so niz osvojili s 23:25 ter tekmo dobili z rezultatom 1:3 v nizih in se veselili prve zmage letošnjega prvenstva.