1B. DOL moški

26 / november 2022
Špan Brezovica - Krka 0:3
Poročilo s tekme

Prvi niz tekme med Špan Brezovico in Krko se je začel izenačeno. Nobeni izmed ekip ni uspelo povesti več kot za točko, obe ekipi sta precej grešili na servisu. Po dveh zaporednih asih domačih so gostje vzeli time-out. Krka je po time-outu izenačila, vendar ji ni uspelo povesti več kot za dve točki. Domači trener je po nekaj zaporednih točkah Krke pri 20:19 vzel prvi odmor. Tudi v zaključku niza se nobeni izmed ekip ni uspelo odlepiti, vendar je gostom iz Novega mesta z zbrano igro uspelo niz dobiti z 22:25.

Tudi drugi niz se je začel izenačeno. Špan Brezovica je igrala izvrstno na sprejemu, medtem ko so bili gostje učinkovitejši v napadu. Domači so bili skozi celoten niz v rahli prednosti, prvič pa jim je uspelo povesti z več kot dvema točkama prednosti pri 18:15, ko so gostje vzeli prvi time-out. Po time-outu sta se ekipi izmenjavali na servisu do rezultata 22:19, potem pa je Krki uspelo izenačiti na 22.
Brezovici ni uspelo izkoristiti dveh zaporednih napak Krke, ki jim je po napeti končnici niz uspelo dobiti z rezultatom 26:28.

Krka je v tretjem niz v začetku niza zaigrala bolje in povedla s 6:9 in domači trener je vzel prvi odmor. Tudi po time-outu so nadaljevali dobro in povečali prednost na 7:12 in domači so poizkusili z menjavami. Gostom je uspelo zadrževati prednost petih točk, proti koncu niza pa so jo še povečevali. Tretji niz je Krka dobila z rezultatom 18:25.