Sportklub 1A. DOL ženske

17 / december 2022
Formis - Nova KBM Branik 0:3
Poročilo s tekme

Hoče, VŠD Hoče, gledalcev 100, sodnika: Smiljan Goznik(Čreta), Sanja Miklošič (Maribor)
1A. DOL za ženske, 12. krog, Formis : Nova KBM Branik 0:3 (16:25, 15:25, 24:26)

Formis: Vodušek, Cvetko, Škoflek (L), Šteharnik 1, Zupan (L), Godec 12, Uršič 3, Grubišič Čabo 8, Milošič Nika 12, Divjak, Klavžar 1, Halužan Sagadin 1, Bračič 1. Trener: Miloš Milić
Nova KBM Branik: Mlakar 16, Milošič Klara 5, Pogačar 2, Štampar 1, Klajžar, Lekše 14, Senekovič 5, Cikač (L), Farkaš 1, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 13, Krajnc 5. Trener: Bruno Najdič

Prvi servis na tekmi je pripadel Niki Milošič. V domači zasedbi so pričele še Halužan Sagadin na podaji, Grubišič Čabo in Godec na sprejemu, na bloku Šteharnik in Klavžar kot libero pa Zupan. Že prvi napad so gostje izvedle preko centra. Prvo točko je dosegla Krajnc, ki je še lani nosila dres Formisa. Drugi center v ekipi NKBM je Klara Milošič, sestra od Nike. Na sprejemu sta bili Lorber Fijok in Lekše ter libero Cikač. Na najmočnejši diagonali pa sta tekmo pričeli Pogačar in velika povratnica Mlakar. Mlada ekipa Formisa se je dokaj uspešno upirala favoriziranim nasprotnicam, ko pa je razlika zrasla na pet točk, je prvič po time-outu posegel domači strateg. Uspešno, saj so domače dosegle dve točki, nato pa je menjavo z dobrim napadom dosegla Iza Mlakar. Pri rezultatu 8:14 je domači trener zahteval še drugi time-out. Veliko problemov je povzročal močan skok servis Mlakarjeve. Tako da je rezultat hitro narastel na minus 8. Borbenost domačih igralk in nekaj zaporednih točk je tudi trenerja Nove KBM prisililo v prvi time-out. To je malo zdramilo gostujoče igralke, ki so ob uspešnih napadih Mlakarjeve povedle za deset točk. Z napadom Krajnčeve pa je prvi niz pripadel gostjam.
Drugi niz so gostje pričele z isto postavo, pri domačih pa je Uršičeva zamenjala Šteharnikovo. Uvod drugega niza je pripadel domačinkam, ki so povedle s 4:2, vendar so jih gostje na sedmi točki že ujele, zato je domači trener poklical igralke k sebi. Do 12. točke sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, potem pa so gostje ob neugodnem servisu Lekšetove pobegnile na dve točki razlike. Zato je domači trener porabil drugi time-out. Pri rezultatu 13:16 je na servis pri gostjah namesto Klare vstopila Senekovičeva. Menjava je bila uspešna, saj je dosegla s pomočjo mreže kar dva asa. Ni je zmedla niti menjava pri domačih, ko je namesto Grubišič Čabotove vstopila Bračičeva. Dosegla je še en as. Domače so poskušale vse, namesto Godčeve je vstopila Cvetkotova. Šele pri rezultatu 13:22 je napad uspešno zaključila Bračičeva. Po dveh točkah domačih je sledila dvojna menjava pri gostjah. Mlakarjevo in Pogačarjevo sta zamenjali Farkaševa in Ramićeva. Farkaš je na koncu zaključila niz z asom.
Tretji niz so pričele skoraj iste postave. Pri domačih je Šteharnikova zamenjala Klavžarjevo. Samo pri domačih je na mestu libera pričela Škoflek. Gostje so hitro povedle z 0:4, zato je domači trener vzel scoj prvi odmor. Domače so zaigrale malo bolje in se približale na dve točki. Z dobro igro so domače na dvanajsti točki izid izenačile. Z uspešnim blokom Šteharnikove in napadom Milošičeve so domače povedle. Seveda je trener gostij, da bi prekinil nalet domače ekipe klical time-out. Sledila je menjava in ponovni vstop Senekovičeve na servis. Tokrat so domače z uspešnim napadom Grubišič Čabotove takoj dobile servis nazaj. Dva zaporedna bloka Nike Milošič sta prisilila gostujočega trenerja v drugi time-out, vendar neuspešno. Formiske so povedle z 20:16, zato je na centru Milošičevo zamenjala Štamparjeva. Najdič je poskušal z menjavo Pogačar - Farkaš. Vendar Farkaševa ni zadela servisa. Isto se je zgodilo na nasprotni strani, ko je Bračičeva zamenjala Šteharnikovo. Z dobrim servisom Lorber Fijokove in blokom Štamparjeve so gostje izid izenačile, zato je domači strateg poklical igralke na odmor. Po bloku Uršičeve Mlakarjevi so domače zopet povedle. Pri 23 je bil rezultat še vedno poravnan. Z blokom Grubišič Čabotove so domače prišle do prve set-žoge, ki je niso izkoristile. Dober servis Lekšetove je prinesel gostjam prvo zaključno žogo, ki so jo z blokom Pogačarjeve tudi izkoristile. Tako so izkušene gostje upravičile vlogo favoritinj. 

Gostje so bile boljše na sprejemu 50%-38%; servisu 14 asov proti enemu in v napadu s 43 točkami proti 30. Domače pa so prevladovale v bloku z 10:6. Tako bo domača ekipa morala svoje priložnosti iskati na drugih tekmah.